Donderdag middag net na lunchtijd snel terug naar de les. Correlationeel onderzoek van Wim van de Riet. Het zwaarste statistiek vak van de opleiding. De les is om 08:35 gestart en zal nog tot 14:05 duren. De gemiddelde student schiet al in de stress als er vier uur les op een dag gepland staat. Maar dan heb je nog geen les gehad van Wim. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je statistische onderzoeksmethoden het beste kan leren van hem. Andere docenten zijn even bekwaam, maar Wim brengt een bepaalde sfeer die ervoor zorgt dat deze lange lessen op de donderdagen tot het laatste moment interessant blijven. Ik denk dat ik voor de hele groep spreek als ik zeg dat Wim ervoor zorgt dat wij veel minder stress en zorgen hebben over dit toch wel lastige vak.

Academische vaardigheden is het andere vak dat deze periode in ons lesrooster zit. Ontzettend leuk om vrij gelaten te worden in de keuze van onderwerp en onderzoeksvraag. Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik vrij ben om te kiezen wat ik zelf ook graag wil. Het is natuurlijk fijn een basis te hebben in allerlei verschillende richtingen, zoals het curriculum van de eerste twee jaar verzorgt, maar ik was toe aan meer keuzevrijheid. Ik heb gekozen om mij te verdiepen in conflicthantering binnen bedrijven/organisaties en het effect op gezondheid van de medewerker. Als jij hiervan gaat gapen dat is het fijn om te weten dat je echt zelf mag bepalen waar jij onderzoek naar gaat doen. Dit vak wordt gegeven in periode twee en periode drie, dus er is genoeg tijd om iets moois te produceren.

Naast dat ik druk bezig ben met studeren neem ik vaak een kijkje binnen de organisatie van onze opleiding. Ik ben een sterk voorstander van netwerken en ik denk dat men hier niet vroeg genoeg mee kan beginnen. De bijeenkomst ‘OER-saai’ van afgelopen 8 december is daar een goed voorbeeld van. Hoewel de titel waarschijnlijk geen volle zalen zal trekken is het idee om studenten te betrekken bij de toekomst van de opleiding erg interessant. Leuk om te merken dat ik als student de ruimte krijg om mee te denken over de ontwikkeling van de opleiding en de studenten.

Naast dat ik denk dat het goed is om je meer te verdiepen in netwerkmogelijkheden, kan je natuurlijk ook kiezen om zelf iets op te zetten. Dit ben ik aan het doen. Wat het is laat ik voor nu nog even heel clichématig in het midden. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die het niet alleen mij, maar ook voor mijn medestudenten kan bieden. De volgende blog zal ik jullie uitleggen waar ik mee bezig ben en hoe jij bij kan dragen!

Ik krijg steeds meer leuke reacties en ook steeds meer vragen. Ik sta nog steeds open voor alle reacties dus schroom niet!

Met vriendelijke groet,

Tim van der Vaart

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Tim Vaart

Mijn naam is Tim van der Vaart. Ik ben 26 jaar en student Toegepaste Psychologie aan de Fontys in Eindhoven. Ik kies ervoor mijn verhalen te delen omdat ik dit zelf gemist heb toen ik voor bepaalde keuzes stond. Mijn verhaal gaat over het TiU traject dat ik op dit moment aan het volgen ben. Het traject is een samenwerking tussen Fontys en de universiteit van Tilburg en zorgt ervoor dat ik een universitaire master mag starten meteen na mijn bachelor. Mijn doel is om mensen op een informele wijze te vertellen over mijn ervaring met het traject, waardoor voor hun de eventuele keuze makkelijker gemaakt kan worden.