In deze podcast praten Roel Martens en Raoul Bosboom met showhost Ronald Scheer over de veranderende rol van de docent bij de deeltijd opleiding technische Bedrijfskunde en de inzet van technologie daarbij. Een voorbeeld is het gebruik van 360-graden camera’s en de communicatie onderling verloopt via ProjectCampus. Er zijn allerlei bedrijven betrokken in de Interieurbranche, maar ook bedrijven die actief zijn in de Brainport regio, zoals:

  • Mansveld
  • AAE in Helmond
  • ASML

Over Roel Martens
Roel Martens werkt bij Fontys Educatief Centrum (beroeps)onderwijs & bedrijfsleven (FEC) in Eindhoven. Vanuit FEC is Roel betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe deeltijd opleiding Technische Bedrijfskunde.

Over Raoul Bosboom
Raoul Bosboom werkt bij Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek (BenT) in Eindhoven. Raoul is programma verantwoordelijk voor van de nieuwe deeltijd opleiding Technische Bedrijfskunde. tevens is Raoul docent voor Bedrijfskunde vakken.

Samen vertellen ze over het succes van de nieuwe deeltijd opleiding Technische Bedrijfskunde, mede omdat de theoretische kennis meteen is toe te passen in het bedrijf waar de deeltijdstudenten werkzaam zijn. Wil je weten hoe een studiereis naar Finland heeft bijgedragen aan dit succes? Luister dan direct naar deze interessante podcast!

Spotifyhttps://open.spotify.com/show/0xlEg7OASeViYlqzsWIX9L
Apple podcastshttps://podcasts.apple.com/nl/podcast/wijzijnfontys/id1483567307
RSS-feedhttps://feeds.transistor.fm/wijzijnfontys

Er zijn vele apps beschikbaar om te luisteren, zoals:
iOS podcast apps:

  • Apple Podcasts
  • Overcast

Android podcast:

  • Podcast Addict
  • Podcast Republic

Direct luisteren kan ook via onderstaande link:

https://share.transistor.fm/s/c8874ff9 (Gebruik geen Explorer om te browsen, maar Chrome of FireFox).

Showhost WijzijnFontys
Ronald Scheer is host van de podcast serie WijZijnFontys. Ronald Scheer is part-time docent Mechatronica bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Daarnaast is Ronald regelmatig dagvoorzitter op congressen en conferenties.

Voice-over
De voice-over bij deze podcast is ingesproken door Martin Stroetinga. Martin is docent Werktuigbouwkunde bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.