Vorige week was het zo ver! Na maanden voorbereiding kwam mijn allereerste podcastaflevering van de serie ‘Werkgeluk de baas’ uit. Wat begon uit nieuwsgierigheid, begon al snel vorm te krijgen en nu is ie er gewoon! Heel eerlijk, ik had tot een half jaar geleden nog nauwelijks podcasts geluisterd, laat staan dat ik er zelf één gemaakt had. Maar hoe meer ik er over nadacht, hoe belangrijker ik het vond om deze serie over werkgeluk uit te brengen. En dus ben ik samen met Ronald Scheer en mijn gasten in de serie het avontuur aangegaan. Een serie over werkgeluk.

Werkgeluk is een hype

Onlangs was het de week van werkgeluk en overal klonk de kreet ‘werkgeluk’. Heel eerlijk.. eigenlijk ergerde ik me er kapot aan. Want veel van die acties, posts etcetera hadden in mijn ogen weinig met werkgeluk te maken. . Ik zie zoveel organisaties die het gebruiken om mensen aan te trekken en hip over te komen: ‘Wij doen aan werkgeluk, kom bij ons!’. Maar na mijn jarenlange onderzoek naar werkgeluk weet ik inmiddels dat het zoveel meer is dan een gezonde kantine, een feestje een voetbaltafel en dagje teambuilding. Werkgeluk gaat over écht nadenken over waar je kracht ligt en waar je blij van wordt of wat je misschien eigenlijk heel ongelukkig maakt. Het is met je team werken aan vertrouwen in elkaar, verbinding met elkaar en echt contact tussen leidinggevenden en hun mensen.

Maar dat is tegelijkertijd ook echt spannend. Want als het daarover moet gaan, waar begin je dan als organisatie!? Hoe geef je dan vorm aan werkgeluk in je organisatie? En wat als blijkt dat de mensen in je organisatie helemaal niet altijd heel gelukkig zijn. Dan moet je daar ook nog wat mee!

Ik kan je één ding verklappen.. er is geen trucje, geen kant en klaar implementatieplan of een toolkit. Hoewel ik die vraag vanuit organisaties wel regelmatig krijg, ligt daar niet de oplossing. Het gaat verder dan dat. Logisch ook want het gaat over mensen en daarvoor zijn nou eenmaal geen trucjes die écht werken of waar je niet doorheen prikt.

Maar wat dan wel?

Nou, op die vraag wil ik dus in de podcast serie een antwoord gaan geven. Daarom heb ik in elke aflevering een andere gast aan tafel die vanuit zijn of haar expertise en ervaring mee praat over dat waar mensen wel gelukkig van worden en hoe je daar handen en voeten aan geeft.

En heel eerlijk..met al die mooie mensen aan tafel zitten. Persoonlijke verhalen vertellen, ervaringen en tips uitwisselen.. gewoon een mooi gesprek voeren! En dáár word ik dan weer heel werkgelukkig van! J

Nieuwsgierig? Check dan de allereerste aflevering van ‘werkgeluk de baas’ via https://lnkd.in/e5xaGsyU (Ook te vinden in jouw eigen podcast app!)

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Rosalie Reichardt

Ik ben er van overtuigd dat wanneer mensen met passie en plezier doen waar ze goed in zijn, je organisatie als vanzelf floreert. Wat mij betreft ligt daar de uitdaging voor leiders van nu. In mijn onderzoek naar leiderschap en werkgeluk, ben ik over één ding zeker: als leidinggevende ben je niet verantwoordelijk voor het werkgeluk van anderen, maar je hebt meer invloed dan je wellicht zelf denkt. Ik ben Rosalie Reichardt: docent, onderzoeker en coach bij Fontys Hogescholen. Werkgeluk en talentontwikkeling zijn voor mij DE thema’s waar het over zou moeten gaan in organisaties. Al enige jaren doe ik onderzoek naar werkgeluk. Je zou kunnen zeggen dat het mijn persoonlijke zoektocht is geworden naar de combinatie tussen geluk en succes. Ik ben gefascineerd door dat wat mensen drijft, waarom mensen doen wat ze doen, maar ook wat mensen nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Want dat dat soms een struggle is, herken ook jij vast wel. Ook voor mij is het iedere dag zoeken naar balans. Nog steeds.. In mijn onderzoek, artikelen, podcast én dit blog wil ik mensen prikkelen om na te denken over hun eigen werkgeluk en dat van het team. Wat heb je te doen om succesvol te zijn? Ik neem je mee in mijn belevenissen en ervaringen en deel ook mijn eigen uitdagingen graag met jou.