Lector Eveline Wouters
Prof. dr. Eveline Wouters is lector Health Innovations and Technology. Eveline richt zich bij haar werk voor Fontys Paramedische Hogeschool vaak op de relatie tussen technologie en kwetsbare mensen – een terrein waar de gevoeligheden relatief groot zijn. ‘Het kan enorm veel betekenen voor de kwaliteit van leven en voor de autonomie van ouderen of mensen met een chronische aandoening of beperking, maar we staan nog maar aan het begin van de uitrol van alle mogelijkheden.

Lector Mark de Graaf
Dr. ir. Mark de Graaf is lector ‘Interaction Design’ bij Fontys hogeschool voor ICT in Eindhoven. Hij doet onderzoek naar de manier waarop emoties een brugfunctie kunnen verzorgen: menselijke emoties die door technologie worden herkend, maar ook andersom, een robot die menselijke emoties gebruikt om aansluiting te vinden. ‘Daarmee kun je communicatie in gang zetten. Het spannende is natuurlijk dat je dat goed en betrouwbaar moet doen, omdat het anders juist averechts kan werken.’ Denk daarbij aan animaties in video, een chatbot of een pratende robot.

Openbare colleges ‘Fontys for Society’
Fontys hogescholen is niet alleen een opleider voor reguliere studenten die nog naar de arbeidsmarkt toe willen. Fontys hogescholen is ook actief in de regio als kennispartner om mensen die al een baan hebben verder op te leiden. Fontys deelt de kennis dus niet alleen met onze reguliere studenten, maar juist ook met werkenden in het bedrijfsleven. Hoe? Onder andere middels openbare hoorcolleges. In vrij toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert niet alleen nuttige kennis en informatie op voor de deelnemers, maar ook verrassende inzichten.

Podcast serie ‘Fontys for Society’
Voorafgaand aan het hoorcollege mocht ik Mark en Eveline interviewen. Dat was echt echt leuk en leerzaam! Het resultaat vind je o.a. op Spotify en iTunes.

Spotify
https://open.spotify.com/show/7x2lf8kPE80SfE4A8qF1N4

Of luister direct hier:
https://share.transistor.fm/s/22c90178 (Let op: gebruik Chrome of FireFox, maar geen Explorer om de link te openen).

RSS feed
Je kan je ook abonneren op de podcast serie ‘Fontys for Society’ door onderstaande RSS-feed te gebruiken:
https://feeds.transistor.fm/fontys-for-society

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald Scheer is an educator based at Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven. Ronald is deeply engaged in the field of Engineering and is associated with the Robotics & Mechatronics professorship. In addition to his teaching role, he wears the hat of a skilled video and podcast creator within the professorship. Beyond the classroom, Ronald extends his expertise to assist fellow educators in crafting engaging learning materials for both online and classroom activities. His passion lies in enhancing the educational experience through multimedia content creation and innovative teaching methodologies.