Op maandag 4 november 2019 heeft weer een bijeenkomst plaatsgevonden van het Kennisnetwerk voor Online Marketing professionals. Dit kennisnetwerk is voor (en door) opleiders & docenten die les geven op het gebied van online Marketing, maar ook voor marketeers uit het bedrijfsleven.

Samenwerking met het bedrijfsleven
De ontwikkelingen op het gebied van online marketing gaan razendsnel. Samenwerking met het bedrijfsleven is daardoor essentieel, zodat we studenten opleiden die ook meteen in het werkveld aan de slag kunnen.

Doelen van het kennisnetwerk
Een van de doelen van het kennisnetwerk is om een kijkje in elkaars dagelijkse praktijk te geven. Op die manier kunnen we samen zien welke software, hardware en (onderwijs)materialen er worden gebruikt, zodat we ervaringen en ‘best practices’ kunnen uitwisselen.

Toekomstige ontwikkelingen
Tevens is er gelegenheid om met elkaar te sparren over de toekomstige belangrijke ontwikkelingen in de markt en de (bijbehorende) nieuwe leerdoelen binnen ons vakgebied.

Presentatie
Een presentatie werd gegeven door zelfstandig ondernemer Eveline Druncks die bedrijven o.a. helpt met online marketing.

Organisatie
De organisatie was dit keer in handen van:
• Pauline Schepers, Fontys Commerciële Economie, Eindhoven
• Tim Van Leeuwerden, Fontys International Business, Eindhoven
• Dick van Lisdonk, Fontys Commerciële Economie, Eindhoven

Deelnemers van het KennisNetwerk voor Online Marketing
• Marc Geboers, Fontys Academy for Creative Studies, Tilburg
• Freek Sijn, Fontys Academy for Creative Studies, Tilburg
• Cateleijne Netten, Fontys Economische hogeschool Tilburg
• Jeroen Vinkesteijn, BUAS Breda
• Iwan Haex, Fontys Communicatie Eindhoven
• Tom van buitenen Fontys Centrum voor ondernemerschap, Eindhoven
• Sergio van Lieshout Fontys Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek, Eindhoven
• Ronald Scheer, Fontys Engineering, Eindhoven

Namens alle aanwezigen wil ik de organisatoren nogmaals bedanken voor de gastvrijheid.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.