Iedereen kent het wel, een gevoel van spanning vlak voor een belangrijke gebeurtenis. Ik voel me onrustig, ik ga zo heerlijk irritant met mijn voeten tikken en ik heb continue trek. Hoe goed ik mij ook voorbereid denk te hebben, het is en blijft een terugkerend fenomeen. Daar zit ik dat, 2 uur voor het tentamen Correlationeel onderzoek. Ik ben nog snel een aantal vragen van proeftentamens aan het doornemen voordat het tentamen daar is. Hoewel ik vele tentamens, proefwerken, overhoringen en testen heb gehad in mijn 26 jaar, blijft het iedere keer toch een beetje spannend. Zeker omdat ik in mijn vorige blog verteld heb hoe goed het vak mij afging. Ook al is statistiek een vak wat mij erg ligt, iedereen kan met de juiste inspanning dit tentamen met een voldoende afronden. Wel belangrijk dat je de stof goed blijft bijhouden.

De volledige twee uur, dat is de tijd die ik nodig gehad heb voor mijn tentamen. Niet omdat het allemaal niet sneller kon, maar om zeker te weten dat ik overal de juiste antwoorden gegeven heb. Een moment van tevredenheid volgt. Een soort van natuurlijke high waar geen drugs bij komt kijken. Ik heb een goed gevoel over dit tentamen. Alle opdrachten en proeftentamens die je krijgt zorgen voor een goede mogelijkheid je voor te bereiden, iets wat voor de aankomende lichting waarschijnlijk voor opluchting zal zorgen.

Naast mijn tentamen heb ik jullie de vorige keer beloofd meer informatie over mijn andere project te geven, komt ie dan he. Het idee is om op 11 maart een aantal studenten van Toegepaste Psychologie in te zetten bij de jaarlijkse actie van het Oranjefond: NLdoet. Het idee wat ik heb is om studenten een extra duwtje in de rug te geven om te starten met vrijwilligerswerk. In deze wereld waar het veel om onszelf draait, is het een mooi gebaar om iets terug te doen. Op dit moment wil ik klein beginnen om zo te proeven van de mogelijkheden, maar ik sluit niet uit dat dit uit kan breiden. Wie weet? Misschien kunnen wij wel gaan denken aan TPdoet.

Een tip die ik iedereen, die lessen volgt aan meerdere onderwijsinstellingen tegelijkertijd, check even de agenda van beide instanties. Dan voorkom je dat terwijl jij dit aan het typen bent, het eerste college plaatsvindt. Een groepsapp is handig, maar kan ook net te laat binnenkomen. Dus, lekker bezig Tim!

Al met al is de afgelopen periode van 2 maanden in een flits voorbijgegaan. De lessen zijn soms moeilijker dan de lessen uit de eerste twee leerjaren, maar het is zeker goed te doen. Het enige wat ik aan te merken heb op hoe het de afgelopen maanden gegaan is, is dat je week volgepland staat. Ik kreeg het idee dat er twee dagen stage en twee dagen lessen zouden zijn. Het komt alleen vaker voor dat er 5 dagen ingepland staan, iets wat ook in de presentatie over het traject mag komen. Iedereen zat vast te wachten tot het geklaag langs zou komen. Gelukkig is dit alles. Nu maar snel naar bed om de roes uit te slapen en dan pas maandag wakker worden om het tentamencijfer te bekijken.

Welterusten,

Tim van der Vaart

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Tim Vaart

Mijn naam is Tim van der Vaart. Ik ben 26 jaar en student Toegepaste Psychologie aan de Fontys in Eindhoven. Ik kies ervoor mijn verhalen te delen omdat ik dit zelf gemist heb toen ik voor bepaalde keuzes stond. Mijn verhaal gaat over het TiU traject dat ik op dit moment aan het volgen ben. Het traject is een samenwerking tussen Fontys en de universiteit van Tilburg en zorgt ervoor dat ik een universitaire master mag starten meteen na mijn bachelor. Mijn doel is om mensen op een informele wijze te vertellen over mijn ervaring met het traject, waardoor voor hun de eventuele keuze makkelijker gemaakt kan worden.

‚Äč