Ik ben bevoorrecht. Na een prachtig najaar met eerst de Purple introductieweek, gevolgd door twee bijzondere Denk Groter Debatten, en de waanzinnige kickoff van de landelijke campagne Veel Meer Meester zijn nu alle pijlen gericht op de week Geluk voor Eindhoven 2016. Pittige projecten, maar o zo mooi om te mogen doen.

Na de eerste editie in maart 2015 hebben we ons voor de komende geluksweek een aantal flinke doelstellingen gesteld. Best ambitieus eerlijk gezegd. Een verdieping van de kindermiddag Klein Geluk, meer locaties aan de geluksweek binden en liefst ook nog het bedrijfsleven betrekken. Om er maar een paar te benoemen.

Binnen een paar dagen gaat de website Geluk voor Eindhoven live. Mijn hemel, wat hebben we veel stappen gezet!

We openen de week op maandag in het Muziekgebouw met een bijzondere lezing door professor Meike Bartels over aangeboren geluk gevolgd door een uitvoering van  het Forellenkwintet van Schubert door het  Storioni trio. Grote namen waarmee we hopelijk veel Eindhovenaren gelukkig maken. Op dinsdag volgt, ook in het Muziekgebouw, een voorstelling door pedagoge Simone Mark en cabaretier Vincent Bijlo over pedagogisch aanraken. Een spannende combinatie die waarschijnlijk voor een verrassend avondje gaat zorgen. Op woensdag staat een druk programma in het Parktheater op de agenda. Onder leiding van kindertheatergezelschap Het paard dat vliegt voeren kindjes van AZC de Orangerie samen met Eindhovense kinderen in de middag een voorstelling op rond het thema geluk. Studenten van pedagogiek en pabo Eindhoven bieden voorafgaand hieraan een aantal gevarieerde workshops aan voor de bezoekertjes en hun ouders.  Deze invulling heeft me  de kans gegeven om binnen de muren van het asielzoekerscentrum rond te kijken, met kinderen en hun ouders in gesprek te gaan en te leren van de programmabegeleiders. Een verrijking! Pakt niemand me meer af.

Op woensdagavond gaat theatermaker Jan van den Berg samen met een drietal Fontys-lectoren een speciale editie Lectoren op het podium vormgeven. Ter inspiratie hebben we samen met de lectoren vorige week een programma van Jan bezocht en met elkaar gebrainstormd over een invulling voor die avond. Gaaf hoe onze lectoren open staan om dit podium te pakken. Compleet uit hun comfort zone! Ik ben heel benieuwd wat deze dag gaat opleveren.

Naast het muziekgebouw is ook het Van Abbemuseum dit jaar aangesloten bij de geluksweek. Altijd fijn om met hen samen te werken. Op donderdagmiddag en -avond bieden zij een totaalbeleving aan met onder andere bijzondere gastrondleidingen. Speciale aandacht is er daarnaast voor onze studenten die een Happy House krijgen aangeboden door de Young Art Crowd. We sluiten de week af met een speciale avondvullende documentaire, Human, in het Natlab, nog zo’n mooie nieuwe partner.

Vorig jaar hebben studenten van HRMenP samen met Leo Bormans een onderzoek naar Eindhovense geluksplekken uitgevoerd. Hier kwamen de eerste elf geluksplekken uit voort. Dit jaar proberen we dat uit te breiden naar 25 geluksplekken. Een mooie ambitie!  Ik ben erg benieuwd welke locaties toegevoegd worden. Ik heb zelf al een rijtje in gedachte, zouden zij tot dezelfde plekken komen? Speciale aandacht is er ook voor de Eindhovense horeca en MKB. Zij worden op donderdagochtend getrakteerd op een ontbijtlezing van geluksgoeroe  Leo Bormans. Al schrijvende realiseer ik me hoe mooi en bijzonder het programma dit jaar nu al is. Ik hoop dat we met dit programma de Eindhovense community een week lang extra geluksmomenten bezorgen. Immers, iedereen streeft een beetje geluk na.

Binnen enkele dagen kun je hier  het hele programma vinden.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Margot Pessers

Communicatieconsultant bij Fontys dienst M&C. Binnen de dienst houd ik me primair bezig met interne communicatie. Daarnaast heb ik het voorrecht om aan bijzondere Denk Groter projecten te werken.