Het Make Impact Consortium (MIC) van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) organiseerde in het voorjaar van 2021 de ‘Omni Hotels & Resorts COVID-19 Design and Innovation Challenge’ om haar studenten te betrekken bij ‘Maken’, ‘Innovatie’ en ‘Ondernemerschap’ door middel van ”Community building en ‘Social Awareness’. Hierin gaan studenten teams 3D-oplossingen ontwerpen en prototypen, rond het thema: ‘hoe kunnen we hotels veilig heropenen tijdens COVID-19’.
Finale dag 18 maart 2021
Van de 63 teams die zich hadden aangemeld, wisten slechts 15 teams de finale te bereiken, waaronder 3 teams van Fontys Engineering. Tijdens het online event, waarin de finalisten op 5 continenten tegelijkertijd online waren, konden de teams aan elkaar (en aan de jury) presenteren waaraan ze lang hadden gewerkt.
Award Ceremony
Er waren verschillende Awards te winnen, namelijk:
- 1st Prize – MathWorks MIC Design Award: $5,000
- 2nd Prize: $2,500
- 3rd Prize: $1,500
- “Best use of Fusion 360” sponsored by Autodesk: $2,000
- “Best use of Automation” sponsored by iRobot: $2,000
- “Best Media Documentation:” $1,000
Resultaten
- 1e prijs: Team: AGY-team. Het idee: UVC light elevator lamps. Door studenten van Bahcesehir University, instanbul, Turkije.
- 2e prijs: Team: Fearless Flyers. Het idee: Shielder. Door studenten van Universidad Francisco Marroquin, Guatemala city, Guatemala.
- 3e prijs: Team: Making Impact Fontys. Het idee: autonome robot voor bagage afhandeling. Door studenten van Fontys hogeschool voor Engineering, Eindhoven, Nederland.
- De ‘Best use of Automation’ werd gewonnen door studententeam: Making Impact Fontys. De uitwerking van het idee voor een autonome robot voor bagage afhandeling vond de jury erg goed.
- The ‘Best use of CAD’ werd gewonnen door Queensland University of Technology.
- The ‘Best Documentation Award’ werd gewonnen door Universidad Francisco Marroquin (UFM), Guatemala city, Guatemala.
Vanaf deze plek wil ik iedereen bedanken die geholpen heeft bij deelname aan deze wedstrijd van MIT. We kunnen erg trots zijn op de behaalde resultaten!
Overzicht deelnemende Engineering studenten
Twee teams bestaan uit Nederlandstalige Mechatronica studenten, nl:
Team MakingImpact@fontys
- Quirine Engbers
- Marnix Mathlener
- Jeroen van de Wetering
- Daan ter Voert
Team Best Mech Crew:
- Kevin van der Vleuten
- Brian van Ham
- Sven van Steijn
- Rens Mollemans
Team The Dreisteins:
- Keita Špēla,
- Alessio Iuretig,
- Sean Lambie
Dit laatste team bestaat uit Engelstalige Werktuigbouwkunde studenten.
Begeleidende Fontys Engineering docenten
- Ir. Michiel van Osch (onderzoeksleider bij het Lectoraat voor Mechatronica en Robotica)
- Prof. Dr. Ir. Bert Huis in ’t Veld (onderzoeksleider 3D printen en docent Production and Materials bij de opleiding Werktuigbouwkunde)
- Drs. Ronald Scheer (docent bij het Lectoraat voor Mechatronica en Robotica)
Samenwerkende partners Make Impact Consortium
Het Make Impact Consortium wordt geleid door MIT met acht andere Founding Members:
- MIT (USA)
- Texas A&M University (USA),
- University of Michigan (USA),
- University of Cincinnati (USA),
- University of Derby (UK),
- Universidad Francisco Marroquin (Guatemala),
- Al-Ahliyya Amman University (Jordanië) en
- Applied Sciences University (Jordanië).
- Fontys university of applied sciences (Nederland),
Doelstellingen samenwerking Make Impact Consortium
Het Make Impact Consortium is bedoeld voor universiteiten, bedrijven en openbare instellingen die begrijpen dat technologische innovatie in de eerste plaats over mensen gaat, en die het belang waarderen om lid te worden van een gelijkgestemde gemeenschap voor wederzijds leren en voordeel.



Over Ronald Scheer
Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.
- Web |
- More Posts(115)