Ik open mijn laptop en scrol meteen naar de mailbox. De nieuwe berichten verschijnen op het scherm. Snel klik ik de eerste open.
“Hoi Linda, mijn studie bevalt heel erg tot nu toe. Even wennen zoveel huiswerk en leerwerk maar op mijn stage heb ik het erg naar mijn zin.” Toen deze studente vorig jaar bij ons startte, vond ze zichzelf “een loser” omdat ze al twee keer de verkeerde studie had gekozen. Aan het einde van het Empower programma was haar zelfvertrouwen gegroeid. Ze had gezien dat ze niet de enige was die een verkeerde studiekeuze had gemaakt en dat stelde haar gerust.

Ik verplaats mijn cursor naar het volgende bericht.
“Hey Linda, ja het gaat goed met mij, Ik heb het zeer naar mijn zin en de opleiding ligt mij goed. Ik denk dat ik zo goed terecht ben gekomen dankzij jullie. Bij jullie heb ik mijn kracht ontdekt. En hoe is het bij jullie?” Er verschijnt een lach op mijn gezicht. Deze jongen zat vorig jaar de eerste weken met zijn jas aan en pet op in de onderwijsruimte. Gaandeweg ging de jas steeds vaker uit en werden zijn antwoorden langer. De pet bleef. Net als hij. Hij volbracht het programma en koos een nieuwe studie.

Eén voor één lees ik de reacties van deze oud studenten. Ze ontroeren mij. Vol passie en enthousiasme hebben we vorig jaar het Empower programma ontwikkeld en uitgevoerd. Maar het effect daarvan kunnen we nu pas vaststellen. Kloppen de nieuwe studiekeuzes die studenten hebben gemaakt? Heeft het programma geresulteerd in een betere match tussen student en opleiding en zitten zij nu op de juiste plek?

Uit de reacties blijkt van wel. 85% geeft na zes weken onderwijs aan blij te zijn met hun nieuwe studiekeuze. Ze voelen zich op hun plek. 15% is het nog aan het onderzoeken of de nieuwe opleiding past. We blijven ze volgen. Met hun feedback en die van de huidige groep Empower studenten ontwikkelen we het programma steeds verder door.
Ken of ben jij een student die interesse heeft in ons programma? Neem gerust contact met ons op: empower@fontys.nl. Meer informatie kun je vinden op: https://fontys.nl/fontyshelpt/Andere-studie/Empower-TEC-kickstartprogramma.htm

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Linda Toonen

Sinds 2012 ben ik als docent werkzaam bij Fontys. Eerst bij de opleiding Toegepaste psychologie en momenteel werk is als coach bij het Empower TEC programma. Het is mijn passie om onderwerpen als mentaal welzijn en veerkracht in het onderwijsprogramma te integreren. Ik geloof dat ieder mens een unieke bijdrage heeft waarmee hij de wereld een beetje mooier kan maken. Hoe meer veerkracht hij heeft of ontwikkelt, hoe gemakkelijker het proces van het manifesteren van die unieke bijdrage verloopt. Met veel plezier begeleid ik studenten hierbij.