Op 5 februari 2020 zullen studenten Engineering en Toegepaste Natuurwetenschappen van Semester 7 hun projectresultaten demonstreren. Dit symposium is HET evenement waarop studenten laten zien waaraan zij de afgelopen maanden hebben gewerkt. Elke groep zal zich komende periode voorstellen aan de hand van een foto, of een video, of een podcast of een project beschrijving. Hieronder een beschrijving in Nederlandse taal en daaronder de Engelse taal.
Slim irrigatie systeem
De meeste boeren besproeien hun velden volledig met pesticiden en water. Het gevolg hiervan is dat een grote hoeveelheid van de gewassen onjuist worden besproeid. Dit zorgt ervoor dat een groot deel van het water en pesticiden wordt verspild. Hoewel het belangrijk is om de gewassen te voorzien van water en pesticiden zodat de samenleving voldoende voedsel heeft, kan dit proces veel efficiënter. Daarom heeft Fontys hogeschool voor Engineering een project bedacht om de veelgebruikte irrigatiesystemen te verbeteren. Deze ontwikkeling omvat het gebruik van drones. Een groot voordeel van het gebruik van drones is dat deze elk gewas kunnen bereiken en deze niet beschadigen. Drones kunnen ook over hoge gewassen en bomen vliegen, wat betekent dat het voor elk type vegetatie toegepast kan worden. Het doel van dit project is om een irrigatiesysteem te implementeren op een autonoom vliegende drone.
Smart irrigation system
Most farmers spray their entire fields with pesticides and water. This means that they also spray these liquids at places where there are no crops, or where these liquids aren’t needed. This ensures that most of the water and pesticides are wasted. Though it is important to provide those crops with water and pesticides so society has enough food, it can be done a lot more efficient. Therefore, Fontys has come up with a project to improve the common used irrigation systems. This improvement includes the use of drones. The benefit of drones is that they can reach any kind of crop and won’t crush or damage them. Drones can also fly over high crops or trees, which means it is implementable for every type of crop. The goal of this project is to implement an irrigation system on an autonomous flying drone.
Team members
- Jarne van Gemert
- Dirk Floren
- Robin Broeren
- Stan Smolders
- Fabian van Dooren
- Harvey van den Dungen
- Tim Schreinemachers
- Freek Vullers
Fontys Tutor
Theo Huberts (niet op de foto)
Opdrachtgever
Ésmaeil Najafi (niet op de foto)
Fontys coach
Ronald Scheer



Over Ronald Scheer
Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.
- Web |
- More Posts(115)