Eric Steffann
Docent bij instituut Techniek en Logistiek in Venlo en tevens werkzaam in Eindhoven. Samen met zijn partner zijn ze bezig met hun kinderwens via draagmoederschap. Ze zijn daardoor een zoektocht gestart naar een speld in de hooiberg: iemand vinden die voor hen een kindje wil dragen. Tijdens hun zoektocht lopen ze tegen allerlei wetten en regelingen aan, omdat er binnen Nederland weinig geregeld is. Wat ze meemaken delen ze op hun blog: 2papas.nl.
Geboorteverlof binnen Fontys
Eric heeft opgemerkt dat bij Fontys het geboorteverlof niet helder is wat betreft een geboorte via draagmoederschap bij een twee vadergezin. Geboorteverlof binnen Fontys gaat vooral in op traditioneel geboorteverlof, adoptie en pleegzorg. Eric is van mening dat Fontys als organisatie open staat voor een correcte afstemming die specifiek is voor zijn verlofregeling. Maar Eric is ook van mening dat het schriftelijk vastgelegd mag worden binnen de huidige regeling van geboorteverlof, zodat iedereen op eenzelfde manier er gebruik van kan maken.

Fontys Pride PodKast
Over dit onderwerp hebben Eric en Ronald een podcast opgenomen. Luister jij mee? Direct luisteren kan hier:

Over Ronald Scheer
Ronald is als gespreksleider & coach betrokken bij meerdere podcastseries op het gebied van Onderwijs, Technologie & Innovatie. Daarnaast is Ronald docent & onderzoeker bij het lectoraat voor Robotica & Mechatronica van Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.

‚Äč