Elke dag rijd ik heen en weer over de A58. Ik woon in Tilburg en werk in Eindhoven. ’s-Morgens van huis naar kantoor en ’s-avonds weer terug. Al heel wat jaren, elke dag hetzelfde traject. En toch is het nooit hetzelfde. Of het regent, of de zon staat laag, of er wordt langs de weg eens wat gewerkt. Of er is snelheidscontrole. Of het spookt gewoon. Allemaal reden voor een file. En ofschoon ik dat al lang weet, is het vaak ook weer een verrassing. Waarom staan we nu weer stil? In de meeste gevallen blijft dat onduidelijk. Om moedeloos van te worden, daar gaat weer nutteloze tijd voorbij. Soms is er een ongeluk gebeurd. Het valt me wel op hoe snel de Rijksdienst voor het wegverkeer tegenwoordig kans ziet de weg weer vrij te krijgen. Dat is dan weer mooi meegenomen.

Vandaag weer 13 km file op weg naar huis. En wat doe je dan. Je kijkt eens naar de auto naast je, je kijkt in de achteruitkijkspiegel naar de auto achter je. Hetzelfde beeld: beetje rond kijken, je vervelen en gelukkig is er de telefoon. Die pingelt gewoon door, heeft geen last van file. Toch maar even kijken. Collega’s appen wat over de voorbije werkdag, over het Denk Groter Debat met de directeur van de AIVD. Marlou stuurt een tweet door in de app: ‘Bedrijfswebsites met een blog krijgen 55% meer bezoekers dan zonder een blog’. Dat brengt me op een idee. Ik sta toch stil dus app terug dat ik wel eens over de file kan bloggen. De ‘moeder’ van de Fontys blog, Renske, appt meteen: ‘Daar houd ik je aan Jessy’. Collega Monique ziet het ook wel zitten: ‘Prominent communicatie adviseur blogt over file ervaring’.
Ik ontkom er niet aan om er over te bloggen.

Heeft een file ook nog iets positiefs? Ja zeker. Je hebt tijd om je in gedachten al vast voor te bereiden op de werkdag, soms kom je zomaar op goede ideeën. Bloggen bijvoorbeeld. Ik ben een van de vele Fontysmedewerkers die regelmatig over de A58 rijd. Ik daag alle collega’s, die van Tilburg naar Eindhoven of andersom rijden, uit om mee te bloggen. Wat is jouw ervaring? Wat heb jij gezien? Welk spook was het nu weer? Welk briljant idee heb jij gekregen? Het geeft een gevoel van saamhorigheid en gedeelde smart is halve smart. En wie weet komen we zo samen op nog betere ideeën. Voor en over Fontys. En als we die dan  bloggen, dan krijgen we 55% meer bezoekers op de Fontyswebsite. En dat allemaal door de files op de A58. Wie volgt?

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Jessy Kouwenberg - Popelier

Onderwijs, communicatie, Fontys, politiek, koken en kookboeken