Op 5 februari 2020 demonstreren studenten van Fontys Engineering en Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen de projectresultaten van Semester 7 tijdens het symposium ‘Engineering & Technology in Practice’. Dit symposium is HET evenement waarop studenten laten zien waaraan zij de afgelopen maanden hebben gewerkt. Elke groep zal zich voorafgaand aan het symposium voorstellen aan de hand van een foto, een video, een podcast en/of een project beschrijving.

Project beschrijving Piëzo Glue Tool

Inleiding project
Zes studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde in Eindhoven voeren momenteel een opdracht uit bij AAE in Helmond. Een klantbedrijf van AAE heeft een machine ontworpen die in staat is de aviditeit van biologische cellen te meten.

Aviditeit van biologische cellen meten
Aviditeit beschrijft de maat voor de totale of geaccumuleerde sterkte van een eiwit-eiwitcomplex, d.w.z. de totale sterkte van alle niet-covalente interacties tussen een antilichaam dat aan zijn liganden bindt. De biologische cellen stromen tijdens de meting door kanalen in een stroomcel. De meting wordt uitgevoerd door een akoestische kracht loodrecht op de cellen uit te oefenen met behulp van een piëzo-element bovenop de stroomcel.

Akoestische krachten op een biologische cel
Om een loodrechte akoestische kracht op de cellen uit te oefenen, moet de piëzo binnen 60 [𝜇𝑟𝑎𝑑] parallel aan de stroomcel worden gelijmd. Daarnaast moet de piëzo worden gelijmd met een positienauwkeurigheid van 0,01 [mm].
Op dit moment wordt de piëzo met de hand geplaatst en op de glasplaat geklemd. Met de huidige techniek is het faalpercentage van het lijmproces 60%. In dit project is een lijmgereedschap ontworpen om de piëzo bovenop de stroomcel zonder fouten binnen de toleranties te lijmen.

Piezo Glue Tool
Met de steun van AAE hebben we een lijmgereedschap ontworpen dat in staat is om de piëzo bovenop de stroomcel zonder fouten binnen de toleranties te lijmen. Om een tool te ontwerpen die aan de eisen voldoet, zijn meerdere ontwerpprincipes van S7 Precision Technology toegepast.

Projectleden zijn Fontys studenten;

  • Dennis van Haren
  • Ferdi van Eert
  • Marcel van Zeeland
  • Matthijs van Esch
  • Michel Hekers
  • Tim Cuppens

Eerste begeleiders:

  • Clif van Os [Fontys]
  • Tim van de Ven [AAE]

Fontys coach:

  • Ronald Scheer

Meer info Symposium 5 februari 2020
Wil je meer weten? Of wil je je direct aanmelden als bezoeker? Dat kan! Mail a.u.b. naar;

engineeringinpractice@fontys.nl

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald Scheer is an educator based at Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven. Ronald is deeply engaged in the field of Engineering and is associated with the Robotics & Mechatronics professorship. In addition to his teaching role, he wears the hat of a skilled video and podcast creator within the professorship. Beyond the classroom, Ronald extends his expertise to assist fellow educators in crafting engaging learning materials for both online and classroom activities. His passion lies in enhancing the educational experience through multimedia content creation and innovative teaching methodologies.