Van sommige dingen zeggen we ‘dat verdient onze aandacht’. Wanneer ‘verdient’ iets onze aandacht, jouw aandacht? En hoeveel moeite wil je hiervoor doen?

Deze week kreeg ik een witte envelop thuis gestuurd met daarop de mysterieuze woorden takje.org. Toen ik de envelop openmaakte vond ik een takje met de tekst

Takje nr.62
Hou zelf of geef weg.
www.takje.org

Dit takje is een experiment van gedragsonderzoeker, kunstenaar, educator en ontregelaar Judith van den Berg. Ze houdt van gedrag en onderzoekt onderwerpen als kijken, nieuwsgierigheid, vragen, mislukken, aandacht en verbeelding. Ze is benieuwd of de genummerde takjes mensen nieuwsgierig maken. Op de website takje.org heeft ze 19 vragen vermeld staan die je aan het denken zetten.  Ik deel drie van deze vragen met je.

Vraag 1: Is een takje met een nummer erop en een kleine tekst wezenlijk anders dan een takje dat buiten op de grond ligt?
Vraag 2: Kun jij nieuwsgierig worden door een takje, naar een takje?
Vraag 3: Wat denk je dat mensen met de takjes uit dit experiment doen?

Ik vind mijn takje nr 62. prachtig. Ze ligt nu ter inspiratie onder het beeldscherm op mijn werkplek. En woensdag 19 oktober gaat ze met mee naar mijn kampvuursessie tijdens het LEF event op Hogeschool de Kempel: https://lnkd.in/e4bB878W

Nieuwsgierig geworden?

Kijk op takje.org

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Danae Bodewes

Onderzoeker bij Lectoraat Business Entrepreneurship Thema's: ondernemerschapsonderwijs, nieuwsgierigheid, informeel en non-formeel leren. Hoe ziet een leven lang nieuwsgierig eruit? In een reeks portretten genaamd Nieuwsgierige Types geef ik de komende maanden een gezicht aan nieuwsgierigheid, ondernemendheid, informeel en non-formeel leren. Ter voorbereiding van mijn nog te publiceren boek over nieuwsgierigheid interview ik personen van verschillende achtergronden en leeftijden over hun nieuwsgierigheid, fascinaties en hoe deze bijdragen aan hun ondernemendheid.