In de 7e aflevering van de podcast serie ‘Toekomst van Onderwijs’ is Victor van der Linden in gesprek met Ronald Scheer. In deze podcast delen we kennis over oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen. In dit gesprek staat de samenwerking met het bedrijfsleven centraal.

Victor van der Linden
Victor van der Linden is manager van het Centrum voor Ondernemerschap (CvO) van Fontys hogescholen. Het CvO is actief in alle steden waar Fontys vestigingen heeft, van Tilburg tot en met Venlo.

Fontys Centrum voor Ondernemerschap
Het CvO ondersteunt en stimuleert (potentiele) studentondernemers waar nodig op het gebied van ondernemerschap. Het Fontys CvO biedt een omgeving waar studenten worden begeleid en gecoached bij het opstarten van een eigen onderneming. Door de rijke kennis en expertise op het gebied van ondernemerschap, vormt het CvO een toegespitste omgeving voor het ontdekken, voorbereiden, begeleiden en lanceren van een ondernemersloopbaan voor al haar studentondernemers. Fontys CvO is voor alle Fontys studenten beschikbaar. Het CvO biedt verschillende faciliteiten en regelingen aan om de student zo goed mogelijk te voorzien in zijn behoeftes op het gebied van ondernemerschap:

  • Fontys Studentondernemersregeling
  • Minor Ondernemerschap
  • Startup Booster
  • Flexplekken voor studentondernemers
  • Coachingstraject
  • Evenementen op het gebied van ondernemerschap
  • Stimulerings-, subsidie- en financieringsregelingen.

Direct luisteren?
https://share.transistor.fm/s/283e1573  (gebruik geen MS Explorer of MS Edge, maar Firefox, Google Chrome of Safari).

Spotify
Wie een abonnement heeft op Spotify kan luisteren via https://open.spotify.com/show/3I4XDFBMpffeEgplt0p8lg

RSS feed
Of gebruik je favoriete app om je te abonneren op de podcast serie over de ‘Toekomst van Onderwijs’. Gebruik dan deze RSS feed: https://feeds.transistor.fm/de-toekomst-van-opleiden

Podcast Toekomst van Onderwijs
De podcast serie ‘Toekomst van Onderwijs’ is een initiatief van Ronald Scheer.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.