Tijdens één van de afspraken in Seoul in één van de vele koffietentjes komt het verhaal van Jaehoon Cho als een cadeau recht in je hart. Een qua uiterlijk stoere, knappe jongeman die zich kwetsbaar durft op te stellen. Een zoektocht naar zijn identiteit als jong volwassene die 6 jaar geleden zijn moeder verloor door zelfmoord vanwege een zware depressie. Die in opstand kwam tegen de prestatiedruk in Korea en taboe op mentale gezondheid problemen. Op zoek naar zijn identiteit en eigen wensen ging hij in Nederland studeren. Hij vertelt over de tranen die hij in zijn ogen kreeg tijdens carnaval in Maastricht en Koningsdag, omdat daar hele families van jong tot oud SAMEN deze feesten vieren. Het samen ondernemen van activiteiten van de hele familie van kleinkind tot oma is voor hem niet voor te stellen. De kloof tussen de jonge en oude generatie is in zijn ogen erg groot en onoverbrugbaar. De jonge generatie wil op zoek naar hun eigen identiteit, vrijheid in keuzes en gewoon ontspannen plezier maken. Jaehoon is een sporter en danser. Hij is een maand naar Cuba gegaan om de Salsa te leren, een intuïtieve dans die tegenover de ingestudeerde passen staan die gebruikelijk zijn in Korea. Hij is blijvend aan het zoeken naar zijn maar ook de maatschappelijk identiteit waarbij de Koreaanse waarden en normen niet vergeten worden.
Hij heeft met een aantal Koreaanse jongeren de Stella foundation opgericht. Een organisatie die als motto heeft RUOK, are you okay. Ze organiseren events om de Koreanen de gelegenheid te geven om samen te komen, er te zijn en te praten over mentale gezondheid. Doorbreken van het taboe om over mentale gezondheid te praten.
Onze droom als hotspot team van Seoul is om een bijdrage te leveren aan de Stella Foundation, door studenten in Nederland en Seoul deze bijzondere organisatie te ondersteunen met de organisatie en planning van events.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Monica Veeger

Monica Veeger is docent en onderzoeker bij International Lifestyle studies. Tevens Hotspot coördinator voor Seoul, Korea voor Fontys ACI. Ze wil de verhalen van deze stad delen met iedereen.