Op 5 februari 2020 zullen studenten Engineering en Toegepaste Natuurwetenschappen van Semester 7 hun projectresultaten demonstreren. Dit symposium is HET evenement waarop studenten laten zien waaraan zij de afgelopen maanden hebben gewerkt. Elke groep zal zich komende periode voorstellen aan de hand van foto’s, een video èn een podcast.

Podcast Symposium Engineering & Technology in Practice
De studenten hebben een podcast opgenomen over hun project: Distributed Mode Loudspeaker (DML):
https://share.transistor.fm/s/bd2a0421 (let op: gebruik Chrome of Firefox, maar geen Explorer om de link te openen).

Team leden ‘Distributed Mode Loudspeaker’
De onderstaande studenten Technische Natuurkunde aan de fontys hogeschool voor Toegepaste Natuurkunde te Eindhoven werken samen aan dit interessante project:

  • Bram van Dommelen,
  • Daan Vinken,
  • Jacob van Dijk en
  • Nick Curfs

Fontys docent André Dommels 
Zij zijn in opdracht van docent André Dommels onderzoek gaan doen naar de Distributed Mode Loudspeaker (DML). Deze luidspreker maakt geluid met behulp van een paneel in plaats van de gebruikelijke conus.

Platte luidspreker
Bij de ontwikkeling van luidsprekers is hetzelfde aan de hand als bij de TV: alles wordt kleiner. Inmiddels is bij de TV de beeldbuis vervangen door een flatscreen. Daarmee kan de televisie aan de muur worden gehangen en neemt niet meer zo’n prominente plaats in de kamer in. Er wordt gezocht naar alternatieven voor de conventionele luidspreker. Door gebruik te maken van een DML kan de geluidsbron op een heel andere manier weggewerkt worden dan met een klassieke conusspeaker het geval is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laptop, die gewoonlijk twee kleine conusspeakers gebruikt om het eindproduct zo plat mogelijk te maken. Door het scherm van de laptop als paneel te gebruiken voor een DML, kan meer ruimte worden bespaard en kan de geluidskwaliteit tevens worden verbeterd.

Noteer 5 februari 2020 alvast in uw agenda 
Op het Symposium Engineering & Technology in practice gaan deze studenten de DML in praktijk presenteren. Kom vooral langs om te zien hoe dit in praktijk klinkt en geniet van alle andere studenten projecten die dan te zien zijn.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald Scheer is an educator based at Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven. Ronald is deeply engaged in the field of Engineering and is associated with the Robotics & Mechatronics professorship. In addition to his teaching role, he wears the hat of a skilled video and podcast creator within the professorship. Beyond the classroom, Ronald extends his expertise to assist fellow educators in crafting engaging learning materials for both online and classroom activities. His passion lies in enhancing the educational experience through multimedia content creation and innovative teaching methodologies.