Ik kreeg vanmorgen van een collega de vraag wanneer ik tijd had voor een afspraak. Hij had in mijn agenda gekeken en zag geen ruimte meer. Dus of ik kon laten weten wanneer het toch lukt.

Ik checkte mijn agenda.. en zag wat ik eigenlijk al wist en voelde.. mijn agenda zit ramvol. Inderdaad; geen gaatje meer te bekennen..! En eigenlijk is dat al weken zo. En steeds denk ik.. ik moet echt ‘nee’ gaan zeggen. Ik moet zeggen: ’Sorry, geen tijd’. Maar dat is wel een dingetje bij mij. Daar ben ik slecht in. Ik zie altijd kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Ik vind heel veel leuk en er komt ook gewoon heel veel leuks op mijn pad! En daar máák ik graag tijd voor!

Maar het gewone werk gaat ook door. En dat moet ook af. Eigenlijk moet er heel veel. Te veel misschien wel.

En op dagen als vandaag denk ik: ‘Ik MAG ook tijd maken voor wat rust’. Sterker nog, ik MOET ook tijd maken voor mijzelf. Want ik voel het in mijn lijf: de stress, de knoop in mijn maag, het weeïge gevoel in mijn rug, nek en schouders. En ik ben kribbig, gehaast en minder vriendelijk dan ik zou willen (mijn dochter wees me daar overigens heel subtiel op). Maar waar haal ik die tijd voor mijzelf vandaan?

En juist op dagen als vandaag besluit ik tijd te máken. Want wat is eigenlijk geen tijd? Moet het niet zijn: geen PRIORITIJD?

Onlangs had ik daarover voor mijn podcast ‘Werkgeluk de baas’ een mooi gesprek met Remco van Riet. En het deed me beseffen dat je eigenlijk veel meer tijd hebt dan je soms denkt. Als je maar met die dingen bezig bent die je écht leuk vindt. Als je dingen doet die je energie geven.

Dus mijn prioriteit voor vandaag is: bedenken wat ik echt belangrijk vind en wat niet. En dan komt er vast meer ruimte in mijn agenda! En rust in mijn hoofd en lijf!

Nieuwsgierig geworden naar de podcastaflevering ‘Ik heb geen tijd’ met Remco? Check dan https://share.transistor.fm/s/677e43d8 Of zoek het op in je eigen podcast app!

Ps. De aflevering duurt een half uurtje en kun je daarom lekker even luisteren in de auto onderweg naar je werk..kost het ook geen tijd 🙂

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Rosalie Reichardt

Ik ben er van overtuigd dat wanneer mensen met passie en plezier doen waar ze goed in zijn, je organisatie als vanzelf floreert. Wat mij betreft ligt daar de uitdaging voor leiders van nu. In mijn onderzoek naar leiderschap en werkgeluk, ben ik over één ding zeker: als leidinggevende ben je niet verantwoordelijk voor het werkgeluk van anderen, maar je hebt meer invloed dan je wellicht zelf denkt. Ik ben Rosalie Reichardt: docent, onderzoeker en coach bij Fontys Hogescholen. Werkgeluk en talentontwikkeling zijn voor mij DE thema’s waar het over zou moeten gaan in organisaties. Al enige jaren doe ik onderzoek naar werkgeluk. Je zou kunnen zeggen dat het mijn persoonlijke zoektocht is geworden naar de combinatie tussen geluk en succes. Ik ben gefascineerd door dat wat mensen drijft, waarom mensen doen wat ze doen, maar ook wat mensen nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Want dat dat soms een struggle is, herken ook jij vast wel. Ook voor mij is het iedere dag zoeken naar balans. Nog steeds.. In mijn onderzoek, artikelen, podcast én dit blog wil ik mensen prikkelen om na te denken over hun eigen werkgeluk en dat van het team. Wat heb je te doen om succesvol te zijn? Ik neem je mee in mijn belevenissen en ervaringen en deel ook mijn eigen uitdagingen graag met jou.