Het studiejaar is weer begonnen en dat betekent voor verschillende studenten de start van de afstudeerperiode. Voor de studenten HRM betekent dit een jaar stage lopen, een scriptie schrijven en een innovatieve opdracht voltooien. De stage kan op een klassieke manier plaats vinden door bij een organisatie mee te werken, maar sinds vorig jaar is er ook een nieuwe vorm van stage lopen gestart. Namelijk een stage bij het Sociaal Innovatie Centrum.

Sociaal Innovatie Centrum Tilburg
Een Sociaal Innovatie Centrum (SIC) is een innovatief onderwijsconcept van Fontys Hogescholen in samenwerking met externe partners op het gebied van sociale innovaties. Het Sociaal Innovatie Centrum Tilburg is een samenwerking tussen Fontys Hogeschool en Midpoint Brabant. Studenten werken daar samen met twee uitvoeringsorganen van Midpoint; Midpoint Center for Social Innovation (MCSI) en Leren en Werken. Het doel is om op deze manier studenten kennis te laten maken met de praktijk waarin het ondernemen centraal staat. Het is een leerproces met een vrije insteek waar studenten zich richten op projecten zoals bijvoorbeeld: het schrijven van white papers over relevante en actuele HR-thema’s, een gespreksmethode opzetten omtrent loopbaan coaching, een intern HR-beleid opzetten voor coöperatie MCSI om te groeien naar een ‘community’ en het doen van onderzoek naar interventies gericht op preventie van jeugdwerkloosheid.

Even voorstellen
Eind augustus zijn wij, Jan-Willem, Ruben, Domien, Ard en Mieke, als het SIC-team 2017-2018 gestart. Alle vijf zijn wij bij het SIC in Tilburg begonnen met onze afstudeerstage voor onze studie Human Resource Management aan Fontys in Tilburg. Waar andere studenten meewerken binnen een organisatie, hebben wij de mogelijkheid om zelf invulling te geven aan het meewerkgedeelte tijdens de stageperiode. Deze manier van stage lopen geeft ons de mogelijkheid om ons te ontwikkelen als ondernemer. Ieder van ons kan individueel opdrachten oppakken, maar het is ook mogelijk om grote projecten gezamenlijk aan te nemen. Gedurende dit jaar willen we onszelf ontwikkelen als Young Professional op het gebied van HRM en daarbij de ondernemer in ons naar boven halen.

Door middel van blogs en updates willen wij jullie graag op de hoogte houden over de verschillende thema’s en gebeurtenissen binnen SIC Tilburg. Je kunt op de hoogte blijven via Facebook, Fontys Blogt en LinkedIn.
Mocht je ideeën hebben, tips voor thema’s of opdrachten waar wij ons mee bezig kunnen houden of wil je een keer kennis komen maken, ontvangen wij graag een bericht of mail van jou. Je kunt mailen naar: sictilburg@fontys.nl .

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over SIC Tilburg

Het Sociaal Innovatie Centrum (SIC) is een innovatief onderwijsconcept van Fontys Hogescholen in samenwerking met externe partners op het gebied van sociale innovaties. Het Sociaal Innovatie Centrum Tilburg is een samenwerking tussen Fontys Hogeschool HRM en Psychologie en Midpoint Brabant. Studenten werken daar samen met twee uitvoeringsorganen van Midpoint; Midpoint Centrer for Social Innovation (MCSI) en Leren en Werken. Het doel van deze samenwerking is om op deze manier studenten kennis te laten maken met de praktijk waarin het ondernemen centraal staat. Het is een leerproces met een vrije insteek om verantwoording en het ondernemerschap aan te leren. Studenten richten zich op projecten en thema’s zoals bijvoorbeeld: het schrijven van white papers over relevante en actuele HR-thema’s, een gespreksmethode opzetten omtrent loopbaan coaching, een intern HR-beleid opzetten voor coöperatie MCSI om te groeien naar een ‘community’ en het doen van onderzoek naar interventies gericht op preventie van jeugdwerkloosheid.