De voordelen van buiten je comfortzone treden

Ons huis wordt steeds SMARTER en ik voelde me daar steeds dommer bij. Het hele SMART HOME idee is de hobby van mijn man. Mijn zoon en dochter zijn ook heel SMART, voor hen is het de normaalste zaak van de wereld. Ik moet toegeven dat het best handig is. Als het werkt hoef je aan steeds minder dingen te denken. Maar als er iets niet werkt dan voel ik me direct onthand.

Tot vandaag! Dankzij een oude waterkoker waarvan de klep maar niet wilde sluiten besloot ik buiten mijn comfortzone te treden. Ik kocht een SMART WATERKOKER om mijn SMART FAMILY mee te verrassen. Slechts enkele uren na het online bestellen en betalen via mijn SMART PHONE werd hij bij ons thuis afgeleverd.

Opeens voelde ik prestatiedrang; een behoefte om te laten merken dat ook ik best SMART kan zijn. Ik installeerde een app, verbond deze met ons netwerk en dat van de SMART WATERKOKER. En alsof dat nog niet genoeg was verbond ik de waterkoker met onze Google Home Assistant. Mijn SMART FAMILY was onder de indruk en blij met de nieuwe gadget!

Zolang er maar water in zit kunnen we nu overal in huis de waterkoker aanzetten. En als kers op deze enorme hoop SMART APPARATEN heb ik de waterkoker zo ingesteld dat er voortaan iedere ochtend heet water klaarstaat voor mijn ochtendritueel.

Toch fijn hoe buiten mijn comfortzone stappen me slimmer maakt, met andere mensen (en apparaten) verbindt en ontspanning brengt…..tot het moment dat de wifi niet werkt.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Danae Bodewes

Onderzoeker bij Lectoraat Business Entrepreneurship Thema's: ondernemerschapsonderwijs, nieuwsgierigheid, informeel en non-formeel leren. Hoe ziet een leven lang nieuwsgierig eruit? In een reeks portretten genaamd Nieuwsgierige Types geef ik de komende maanden een gezicht aan nieuwsgierigheid, ondernemendheid, informeel en non-formeel leren. Ter voorbereiding van mijn nog te publiceren boek over nieuwsgierigheid interview ik personen van verschillende achtergronden en leeftijden over hun nieuwsgierigheid, fascinaties en hoe deze bijdragen aan hun ondernemendheid.

‚Äč