Volgens Brené Brown – bekend van haar Ted-talks en boeken over kwetsbaarheid – is emotionele nieuwsgierigheid een daad van kwetsbaarheid en moed en is terugtrekken het tegengestelde van nieuwsgierig zijn.

Voor mij is een regenboog een krachtige reminder voor het openstaan en accepteren van tegenstrijdige emoties. Immers, zonder de combinatie van regen en zonneschijn geen prachtige regenboog.

Ieder mens ervaart tegenstrijdige emoties. Emoties lijken op het eerste gezicht misschien zwart of wit maar zijn kleurrijk en lopen in elkaar over.

Het accepteren van deze ervaren ‘onbalans’ helpt je om beter in balans te blijven en vaker een regenboog te zien.

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Danae Bodewes

Onderzoeker bij Lectoraat Business Entrepreneurship Thema's: ondernemerschapsonderwijs, nieuwsgierigheid, informeel en non-formeel leren. Hoe ziet een leven lang nieuwsgierig eruit? In een reeks portretten genaamd Nieuwsgierige Types geef ik de komende maanden een gezicht aan nieuwsgierigheid, ondernemendheid, informeel en non-formeel leren. Ter voorbereiding van mijn nog te publiceren boek over nieuwsgierigheid interview ik personen van verschillende achtergronden en leeftijden over hun nieuwsgierigheid, fascinaties en hoe deze bijdragen aan hun ondernemendheid.