In de vorige aflevering van de podcastserie ‘WijZijnFontys’ heb je kunnen luisteren naar Paul Gielen en Pam van Bruggen van de opleiding Toegepaste Gerontologie in Eindhoven. Daarin stond Paul centraal en was Pam mijn co-host. Dit keer zijn de rollen omgedraaid. Wie geïnteresseerd is in ‘Vergrijzing’ en ‘Age friendly Design and Innovation’ kan luisteren naar mijn gesprek met Pam en Paul.

Over Pam van Bruggen
Op haar LinkedIn-profiel schrijft Pam:
Tijdens mijn beide studies HRM en Sociologie heb ik met veel plezier en enthousiasme gewerkt aan vraagstukken die te maken hebben met de optimale inzet en benutting van menselijk kapitaal in arbeidsorganisaties. Zowel mijn bachelor- als masterscriptie stonden in het teken van de positie van oudere medewerkers in arbeidsorganisaties. Deze kennis kan ik inzetten en overdragen aan studenten in mijn huidige functie als docent ouderen en arbeid. In mijn werk bij Fontys heb ik tevens mijn organisatie- en coördinatievaardigheden verder kunnen ontwikkelen in rollen als stagecoördinator en coördinator van het tweede leerjaar. ‘

Over onze vergrijzende bevolking
De vergrijzing van de bevolking betekent een verschuiving in de verdeling van de bevolking naar oudere leeftijden. Dit wordt meestal weerspiegeld in een toename van de gemiddelde leeftijd van de bevolking. Dit betekent een afname van het aandeel (van) kinderen in de populatie en een toename van het aandeel van de populatie bestaande uit ouderen. De opleiding Toegepaste Gerontologie speelt in op deze trend.

Luister podcast serie WijzijnFontys via Spotify en iTunes
Elke week kan je luisteren naar een nieuwe aflevering. Gebruik Spotify, iTunes of je eigen favoriete podcast app om je te abonneren en te luisteren naar deze wekelijkse podcast serie.

Spotifyhttps://open.spotify.com/show/0xlEg7OASeViYlqzsWIX9L
Apple podcastshttps://podcasts.apple.com/nl/podcast/wijzijnfontys/id1483567307
RSS-feedhttps://feeds.transistor.fm/wijzijnfontys

Er zijn vele apps beschikbaar om te luisteren, zoals:
iOS podcast apps:

  • Apple Podcasts
  • Overcast

Android podcast:

  • Podcast Addict
  • Podcast Republic

Direct luisteren kan ook via onderstaande link:
https://share.transistor.fm/s/471549f3

(Gebruik geen Explorer om te browsen, maar Chrome of FireFox).

Showhost WijzijnFontys
Ronald Scheer is host van de podcast serie WijZijnFontys.

Voice-over
De voice-over bij deze podcast is ingesproken door Nick Curfs. Nick is student Technische Natuurkunde bij Fontys hogeschool voor Toegepaste Natuurwetenschappen in Eindhoven.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald Scheer is an educator based at Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven. Ronald is deeply engaged in the field of Engineering and is associated with the Robotics & Mechatronics professorship. In addition to his teaching role, he wears the hat of a skilled video and podcast creator within the professorship. Beyond the classroom, Ronald extends his expertise to assist fellow educators in crafting engaging learning materials for both online and classroom activities. His passion lies in enhancing the educational experience through multimedia content creation and innovative teaching methodologies.