Binnen Fontys hogescholen hebben we verschillende Expertise centra. Denk bijvoorbeeld het ‘Automotive Centre of Expertise’ of aan ‘De Onderwijsingenieurs’: een Centre of Expertise (CoE) dat streeft naar duurzame innovatie van het onderwijs.  Ook is er het Centre of Expertise voor High Tech Systems & Materials (CoE HTSM).

Centre of Expertise High Tech Systems and Materials
Een missie van CoE HTSM is het bekend maken wat Fontys hogescholen kan betekenen voor het bedrijfsleven in het algemeen en hightech bedrijven in het bijzonder. Als hightechbedrijf wil je immers naast bijblijven & innoveren OOK vooroplopen en voorop blijven lopen. Bij kennisvragen en uitdagingen op het gebied van hightech onderwerpen is echter vaak onderzoek nodig. EN ook een een partner om samen praktijkgericht onderzoek te kunnen doen.

Mark Herman en Christel Ruijs van CoEHTSM
Binnen het Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM) werken experts met multidisciplinaire teams samen met bedrijven aan praktijkgericht onderzoek.  Mark Herman en Christel Ruijs van CoE HTSM zijn bij mij te gast, in het atrium van ons nieuwe gebouw ‘De Rondom’ op de campus van Technische Universiteit Eindhoven.

Podcast luisteren
Luister hier naar ons gesprek tussen Christel, Mark en Ronald over Fontys hogescholen in het algemeen en Fontys CoE HTSM in het bijzonder.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald werkt bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica van Fontys Engineering in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcastseries, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'Fontys for Society'. Deze zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. In dat kader geeft hij regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. Alle artikelen worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel.