Binnen Fontys hogescholen hebben we verschillende Expertise centra. Denk bijvoorbeeld het ‘Automotive Centre of Expertise’ of aan ‘De Onderwijsingenieurs’: een Centre of Expertise (CoE) dat streeft naar duurzame innovatie van het onderwijs.  Ook is er het Centre of Expertise voor High Tech Systems & Materials (CoE HTSM).

Centre of Expertise High Tech Systems and Materials
Een missie van CoE HTSM is het bekend maken wat Fontys hogescholen kan betekenen voor het bedrijfsleven in het algemeen en hightech bedrijven in het bijzonder. Als hightechbedrijf wil je immers naast bijblijven & innoveren OOK vooroplopen en voorop blijven lopen. Bij kennisvragen en uitdagingen op het gebied van hightech onderwerpen is echter vaak onderzoek nodig. EN ook een een partner om samen praktijkgericht onderzoek te kunnen doen.

Mark Herman en Christel Ruijs van CoEHTSM
Binnen het Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM) werken experts met multidisciplinaire teams samen met bedrijven aan praktijkgericht onderzoek.  Mark Herman en Christel Ruijs van CoE HTSM zijn bij mij te gast, in het atrium van ons nieuwe gebouw ‘De Rondom’ op de campus van Technische Universiteit Eindhoven.

Podcast luisteren
Luister hier naar ons gesprek tussen Christel, Mark en Ronald over Fontys hogescholen in het algemeen en Fontys CoE HTSM in het bijzonder.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.