Afgelopen zomer zijn verschillende opleidingen verhuisd naar het gebouw ‘De Rondom’ op de campus van TU/e in Eindhoven. Een van die opleidingen die verhuisd is, is de opleiding Werktuigbouwkunde van Fontys Engineering.
Niet alleen het gebouw is nieuw. Ook het lesprogramma voor de 160 eerstejaarsstudenten Werktuigbouw is compleet vernieuwd en heeft de toepasselijke naam gekregen ‘Flying start’ .

Ik ben op bezoek gegaan in deze eerste college week, zodat ik met eigen ogen kon zien wat het project ‘Flying Start’ precies inhoudt. Daarbij heb ik gesproken met de twee docenten die het project hebben ontwikkeld: Joris Glaser en Martin Stroetinga. Tevens heb ik gesproken met eerstejaars studenten: Lucas van den Wijngaard, Jacy de Kock en Roy van der Bolt.

Spotify en iTunes
Deze gesprekken kun je terug luisteren als podcast via o.a. Spotify en iTunes. Je kunt ook luisteren via volgende linkjes:

Over de podcast
Podcast kun je zien als ‘radio on demand’. Je kan gesprekken luisteren wanneer jij dat wilt en zo vaak jij dat wilt. Ik luister vaak podcast onderweg van werk naar huis. Deze podcasts zijn de eerste in een reeks gesprekken om docenten, studenten en opleidingen van Fontys (meer) met elkaar in verbinding te brengen.

Over de auteur:
Ronald Scheer is sinds 1 januari 2016 werkzaam bij Fontys hogescholen. Dit artikel is op persoonlijke titel geschreven. Ook de podcasts zijn opgenomen en verwerkt op persoonlijke titel.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.