Over Pauline Schepers
Pauline is docent Digital Marketing bij Fontys hogeschool voor Economie & Communicatie in Eindhoven. Tevens is zij coördinator van de Minor ‘Smart Cities’ en de Minor ‘Digital marketing’.

Minor Smart Cities
Pauline legt uit hoe de minor totstand is gekomen. Tevens legt ze in de podcast uit wat de opzet is van deze minor (die naar verwachting veel studenten zal weten aan te trekken). Kort gezegd: bij deze minor leer je hoe je met behulp van (big) data impact kan hebben op vele onderwerpen rondom stedelijke vernieuwing. Denk aan het verzinnen van oplossingen op verschillende gebieden zoals:

  • veiligheid,
  • mobiliteit,
  • leefbaarheid,
  • duurzaamheid.

Bij de minor Smart Cities gaan studenten vooral in de praktijk aan de slag, waarbij concrete vraagstukken vanuit de Brainport regio centraal staan. De samenwerking met het bedrijfsleven is essentieel. De inhoudelijk begeleiding krijgen de van coaches met verschillende expertises, vakgebieden en achtergonden. De coaches zullen helpen bij de onderwerpen die de studenten aandragen. Naast het opdoen van veel inhoudelijke kennis staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. De studenten krijgen niet alleen maar (saaie) theorie die ze moeten leren, ze gaan vooral hands-on aan de slag!

Kennis delen
Wil je ook je steentje bijdragen en je kennis binnen deze minor delen of heb je vragen over de minor? Mail naar minorsmartcities@fontys.nl

Luister podcast serie WijzijnFontys via Spotify en iTunes
Elke week kan je luisteren naar een nieuwe aflevering. Gebruik Spotify, iTunes of je eigen favoriete podcast app om je te abonneren en te luisteren naar deze wekelijkse podcast serie.

Spotify: https://open.spotify.com/show/0xlEg7OASeViYlqzsWIX9L
Apple podcasts: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/wijzijnfontys/id1483567307
RSS-feed: https://feeds.transistor.fm/wijzijnfontys

Er zijn vele apps beschikbaar om te luisteren, zoals:
iOS podcast apps:

  • Apple Podcasts
  • Overcast

Android podcast:

  • Podcast Addict
  • Podcast Republic

Direct luisteren kan hier:
https://share.transistor.fm/s/e42feca1
(Gebruik geen Explorer om te browsen, maar Chrome of FireFox).

Showhost WijzijnFontys
Ronald Scheer is host van de podcast serie WijZijnFontys.

Voice-over
De voice-over bij deze podcast is ingesproken door Nick Curfs. Nick is student Natuurkunde bij Fontys hogeschool voor Toegepaste Natuurwetenschappen in Eindhoven.

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.