Introductietraining Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Een 8-weekse training die ik gegeven heb aan een groep van negen personen: vijf studenten, twee medewerkers en twee externe deelnemers. Woensdag 22 mei 2019 heb ik deze training afgesloten door nog een keer de klankschaal aan te slaan.

Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat de MBSR-training hun veel heeft gebracht:
“de training heeft me verrast”
“de training heeft mijn hele leven veranderd, niet alleen hoe ik studeer, maar ook mijn privéleven”
“de training heeft mij door de afstudeerfase gesleept”
“ik neem nu veel meer zelf het heft in handen en trek me minder aan van wat anderen ervan zullen vinden”
“ik ben heel dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen”;
“ik voel me nu veel vrijer, als een vlinder”;
“ik kan nu veel beter zijn met wat er is”;
“jammer dat ik er niet eerder aan toe was om kennis te maken met mindfulness”

Alle deelnemers vonden het een fijne, veilige groep. Ze deelden hun ervaringen, waardoor ze ook van elkáár leerden. Veel interactie dus. En ze vonden het inspirerend dat het zo’n gemêleerde groep was. Zo vertelde een deelneemster van 23 jaar aan een deelnemer van 73 jaar: “Als ik jouw verhaal hoor, dan hoor ik dat van mezelf.”

Ik ben uiteraard blij met de goede resultaten en de bovenstaande reacties.

Binnenkort zal ik mijn opleiding tot MBSR-trainer afronden. Ik ben Fontys erkentelijk dat ik van haar faciliteiten gebruik kon maken. En ik hoop dat de 8-weekse introductietraining MBSR volgend studiejaar wordt opgenomen in het programma van FontysVitaal.
#wijzijnfontys; #fontys

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Nannie Beernink

Nannie Beernink (*1956) is studentendecaan bij Fontys Hogescholen. Als onderdeel van haar functie geeft zij mindfulnesstrainingen. Inmiddels heeft zij de opleiding tot Trainer in MBSR ( Mindfulness Bases Stress Reduction) afgerond