Ode aan de introductie

Vandaag begint op veel hogescholen en universiteiten de introductie. Zoo ook voor veel nieuwe studenten bij Fontys. En ooo de introductie. De eerste dag van de tijd van je leven. Althans het doet elk jaar mijn hart sneller kloppen. Want het brengt heel mooie herinneringen met zich mee en spontaan voel ik me dan jaren jonger. En tegelijkertijd ook wel een beetje oud 😉

Want in mijn herinnering was het spannend. Heul spannend.

Heel precies had ik de spullen van het lijstje ingepakt. En daar vertrok ik 24 jaar geleden met de trein naar Maastricht. Met een slaapzak en een nieuwe tas vol kleding, schriftjes en mn knuffel. En goh, wat voelde ik me heel wat. De middelbare school afgerond, diploma op zak en inmiddels 18. Bleek dat toch af en toe vooral vies tegen te vallen ;-))

Alle nieuwe gezichten, een compleet nieuwe stad, een mede-student die het MBO al had afgerond en mij voorhield dat “ik er nog wel achter zou komen” (binnen een week zat ik huilend bij hem op de bank), een studentenvereniging met een bar die altijd open leek, zoveel leuke mensen, mooie nieuwe avonturen…… En ach, ja ook nog wat colleges die we moesten volgen.

Ondertussen wacht het werk weer en mijmer ik mee met de studenten op de campus en hoop ik dat ze net zo gaan genieten als ik destijds.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Janneke Gielisse

Posts over onderwerpen die me bezighouden: #inspiratie #innovatie #leven #levenlangleren #kids. Energie uit samenwerken, verbindingen leggen en doen! Happy reading!