Een kijkje in de keuken van het communicatieteam NEXT

En….3..2…1…tadaaaaa! Hier is ie dan: DE nieuwe naam met logo voor DWVBWW (De Week Vroeger Bekend als Weird Week): NEXT! Vormgegeven in een mooi, krachtig zwart/wit jasje. Deze nieuwe naam is niet zomaar even verzonnen. Nee, daar ging een heel proces aan vooraf. Zo heeft heel FHICT de kans gekregen om een nieuwe naam aan te dragen. Nou, dat hebben we geweten! Er kwamen vele grappige, originele inzendingen binnen. Uiteindelijk zijn we samen met onze kritische student- en medewerker ambassadeurs om de tafel gaan zitten: waar gaat de voorkeur naar uit? Unaniem werd besloten om voor NEXT te gaan (bedankt Ludo Sak voor deze inzending.)

Ja, leuk een nieuwe naam hoor ik jullie denken, maar slaat het ook nog ergens op? NEXT staat voor “next-level.” Het heeft iets van de toekomst. Het is vooruitkijken en niet achterom. En wisten jullie dat NEXT in een ver en kleurrijk verleden als bedrijf het “kindje” van Steve Jobs was? Het is een van de innovatieve springveren van de huidige Apple geweest (het was alleen te innovatief voor die tijd, waardoor we het faillissement door de vingers zien…). NEXT staat dus voor het ontwikkelen van nieuwe dingen. Daarnaast “bekt het ook gewoon lekker” (aldus een van onze enthousiaste Delta studenten uit het programmateam).

Het allerleukste is dat het logo is ontworpen door een aantal creatieve M-studenten. NEXT zetten we op voor onze studenten, op advies/ verzoek van het bedrijfsleven. Maar zelfs bij de opzet willen we al ruimte bieden om talenten van onze studenten te benutten. Zo is er inmiddels om mij heen een enthousiast communicatieteam opgezet bestaande uit creatieve studenten (Lian Vervoort, Esmee Li, Kai Rennenberg, Mauro van Roij en Andreas Fuderer). Wauw! Wat een energie en passie brengen zij voort. Zo waren enkele studenten samen nog druk bezig voor NEXT (het lokaal was verder helemaal leeg, net zoals R1 ivm studiedagen). Net toen ik aan het einde van de dag R1 wilde verlaten werd ik nog geroepen door het tweetal. Enthousiast lieten ze mij enkele ideeën zien hoe NEXT te promoten. Gaaf! Dat is wat je wilt bereiken: inspiratie, enthousiaste studenten. En ook al waren dat er maar twee op dat moment, het gaf mij weer een dosis positieve energie.

Het logo is nog maar het begin van het hele PR-circus rondom NEXT. Wat we hierbij niet uit het oog verliezen is de doelgroep. Zoals eerder gezegd zijn dat niet alleen onze studenten, ook onze docenten behoren tot de interne doelgroep. Zij hebben en essentiële rol tijdens NEXT in het begeleiden van onze talentvolle studenten. Hier denken onze medewerker-ambassadeurs over mee. Ook is er een externe doelgroep waar de communicatie op zal worden gericht. Denk hierbij aan onze Partners in Education en de pers. Tja, we willen natuurlijk minstens onze projectleider aan de tafel hebben zitten bij Humerto Tan in RTL Late Night;)

De grootste uitdaging zit hem toch wel bij de interne doelgroep. Zo heb je deelnemers die altijd overal enthousiast over zijn, die gaan toch wel mee in nieuwe uitdagingen. Daarnaast heb je nog een groep kritische enthousiastelingen. De derde groep die je kunt onderscheiden zijn de zogenaamde “ik zie alleen maar beren op de weg” personen, maar nog wel beïnvloedbaar. En de laatste groep…tja, dat wordt een hele uitdaging om die te gaan overtuigen van het doel van NEXT: de pessimisten onder ons. Gelukkig hebben we een gezamenlijk doel : het realiseren van een leuke, leerzame en inspirende week! Het communicatieteam houdt wel van een uitdaging en pakt die met beide handen aan. Zo wordt er een responsive website gemaakt, een social-media campagne en strategie, diverse designs en bewegend beeld op de schermen en beamers in R1, posters, flyers, teasers en nog veel meer. Natuurlijk ga ik nu niet alles toelichten, laat je verassen zou ik zeggen. Uiteraard houden we bij deze middelen de doelstellingen van de campagne scherp op ons netvlies. Transparantie loopt hier als een rode draad doorheen. Zo zullen al onze student- en medewerker ambassadeurs de kans krijgen om feedback te geven op middelen. En daar ligt ook weer een uitdaging: als er 41 meningen komen over een poster, hoe ga je hiermee om? Jantje wil een rode poster…Pietje wil een blauwe poster. Uiteindelijk zal het communicatieteam met hun expertise een eindbeslissing maken. En ook hierbij geldt weer: de gedachte dat studenten zelf de communicatiemiddelen hebben gemaakt, daar moeten we met zijn allen gewoon kei-trots op zijn! NEXT..een week voor en door studenten (klinkt vreselijk afgezaagd, maar uiteindelijk draait het daar wel om).

Auteur: Maartje van Hees | Medewerker Marketing & Communicatie FHICT |
Logo: Mauro van Roij & Kai Rennenberg

 

 

FavoriteLoadingVind ik leuk