Daar stond ik dan met mijn rugzak op mijn rug, tegenover een gebouw wat mijn droom zou laten uitkomen. Het TF-gebouw van Fontys Eindhoven. Vorige maand ben ik gestart met de duale opleiding tot hbo-verpleegkundige en er vloog me meteen van alles om de oren. Leeruitkomsten, bewijslasten, pleidooien en APA-richtlijnen, er wordt gesmeten met de termen alsof ik er al jaren mee werk. Ook flexibel onderwijs is nieuw voor me en daar moet ik even mee leren omgaan.
Privé is het natuurlijk even omschakelen. Wetende dat er redelijk wat vrije tijd in zou gaan zitten, is het toch even omschakelen dat er ook echt wel wat tijd in gaat zitten. Gelukkig hoor ik om mij heen dat ik niet de enige ben, wat me wel een zekere gemoedsrust geeft. 

Vind ik het dan toch nog leuk? Ja zeker, heel erg leuk kan ik oprecht zeggen. De informatie die ik krijg van de docenten, de opdrachten en het verdiepen in de lesstof en met mijn neus in de boeken, het gaat me redelijk goed af en ik voel dat ik iedere dag iets meer weet dan de dag ervoor. Ik lijk wel een spons die alles opneemt. 

Vorige week gebeurde het, twee jaar lang heb ik er onderuit kunnen komen: een besmetting met Covid-19 oftewel corona. Daar ging ik in dan, in isolatie. Ik voelde enige vorm van stress opkomen maar daar was ook meteen een oplossing voor: Microsoft Teams. Op deze manier kon ik toch bij de les aanwezig zijn, kon ik aantekeningen maken en was ik op de hoogte van hetgeen er moet gaan gebeuren. Een les missen is geen optie voor me, ik wil erbij zijn. Dus geluid uit, meeluisteren en aantekeningen maken. Helaas moest ik twee dinsdagen via MS Teams deelnemen en miste ik het fysieke onderwijs. Ik mag niet klagen als ik me bedenk dat vele studenten maandenlang geen fysiek onderwijs hebben gehad maar ik ben blij dat ik er de volgende keer weer fysiek bij ben. 

Fontys hbo-verpleegkunde via de duale weg: pittig maar dat maakt het een leuke uitdaging. Laat ik nou net van een leuke uitdaging houden. Het is een droom die uitkomt en waarvan ik met volle teugen ga genieten (en al aan het genieten ben). Dus zie je iemand met een brede glimlach lopen, dan heb je kans dat ik dat ben. 

Tatjana

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Tatjana Wouterse - Saes

Tatjana Wouterse is student aan de fontys hogeschool Mens & Gezondheid. Zij volgt de opleiding tot hbo verpleegkundige via de duale variant. Tatjana blogt over diverse onderwerpen die zij tegen het lijf loopt tijdens haar studie en in haar werkveld.