Lector Colette Cuijpers en Lector Steven Vos een hebben samen een openbaar hoorcollege gegeven over ’technologie in de sport’ en de juridische implicaties daarvan. Denk bijvoorbeeld aan de data die een fitness app voor jouw genereert. Deze data is handig voor jou als gebruiker. Maar wie heeft er nog meer inzicht in die data? En wat doet de fabrikant met jouw data?

Openbare colleges ‘Fontys for Society’
Fontys hogescholen is niet alleen een opleider voor reguliere studenten die nog naar de arbeidsmarkt toe willen. Fontys hogescholen is ook actief in de regio als kennispartner om mensen die al een baan hebben verder op te leiden. Fontys deelt de kennis dus niet alleen met onze reguliere studenten, maar juist ook met werkenden in het bedrijfsleven. Hoe? Onder andere middels openbare hoorcolleges. In vrij toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert niet alleen nuttige kennis en informatie op voor de deelnemers, maar ook verrassende inzichten.

Over Lector Colette Cuijpers
Bij Juridische hogeschool Avans-Fontys in ‘s-Hertogenbosch is Colette Cuijpers Lector ‘Recht en Digitale technologie’. Tevens is zij Associate Professor bij Tilburg University.

Lector Steven Vos
Steven Vos is part-time professor ‘Design and Analysis of Intelligent Systems for Vitality and Leisure Time Sports’ aan de TU Eindhoven. Daarnaast is hij Lector bij Fontys Sporthogeschool in Eindhoven.

Podcast serie ‘Fontys for Society’
Voorafgaand aan het hoorcollege mocht ik Steven en Colette interviewen. Dat was echt tof! Het resultaat vind je o.a. op Spotify en iTunes.

Spotify
https://open.spotify.com/show/7x2lf8kPE80SfE4A8qF1N4

Of luister direct hier:
https://share.transistor.fm/s/278ba8b8 Let op: gebruik Chrome of FireFox, maar geen Explorer om de link te openen).

RSS feed
Je kan je ook abonneren op de podcast serie ‘Fontys for Society’ door onderstaande RSS-feed te gebruiken:
https://feeds.transistor.fm/fontys-for-society

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.