Lector Colette Cuijpers en Lector Steven Vos een hebben samen een openbaar hoorcollege gegeven over ‘technologie in de sport’ en de juridische implicaties daarvan. Denk bijvoorbeeld aan de data die een fitness app voor jouw genereert. Deze data is handig voor jou als gebruiker. Maar wie heeft er nog meer inzicht in die data? En wat doet de fabrikant met jouw data?

Openbare colleges ‘Fontys for Society’
Fontys hogescholen is niet alleen een opleider voor reguliere studenten die nog naar de arbeidsmarkt toe willen. Fontys hogescholen is ook actief in de regio als kennispartner om mensen die al een baan hebben verder op te leiden. Fontys deelt de kennis dus niet alleen met onze reguliere studenten, maar juist ook met werkenden in het bedrijfsleven. Hoe? Onder andere middels openbare hoorcolleges. In vrij toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert niet alleen nuttige kennis en informatie op voor de deelnemers, maar ook verrassende inzichten.

Over Lector Colette Cuijpers
Bij Juridische hogeschool Avans-Fontys in ‘s-Hertogenbosch is Colette Cuijpers Lector ‘Recht en Digitale technologie’. Tevens is zij Associate Professor bij Tilburg University.

Lector Steven Vos
Steven Vos is part-time professor ‘Design and Analysis of Intelligent Systems for Vitality and Leisure Time Sports’ aan de TU Eindhoven. Daarnaast is hij Lector bij Fontys Sporthogeschool in Eindhoven.

Podcast serie ‘Fontys for Society’
Voorafgaand aan het hoorcollege mocht ik Steven en Colette interviewen. Dat was echt tof! Het resultaat vind je o.a. op Spotify en iTunes.

Spotify
https://open.spotify.com/show/7x2lf8kPE80SfE4A8qF1N4

Of luister direct hier:
https://share.transistor.fm/s/278ba8b8 Let op: gebruik Chrome of FireFox, maar geen Explorer om de link te openen).

RSS feed
Je kan je ook abonneren op de podcast serie ‘Fontys for Society’ door onderstaande RSS-feed te gebruiken:
https://feeds.transistor.fm/fontys-for-society

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald Scheer is an educator based at Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven. Ronald is deeply engaged in the field of Engineering and is associated with the Robotics & Mechatronics professorship. In addition to his teaching role, he wears the hat of a skilled video and podcast creator within the professorship. Beyond the classroom, Ronald extends his expertise to assist fellow educators in crafting engaging learning materials for both online and classroom activities. His passion lies in enhancing the educational experience through multimedia content creation and innovative teaching methodologies.