In de 6e aflevering van de podcast serie over de Toekomst van Onderwijs is Jules van Horen te gast. In deze podcast vertellen mensen met (en zonder) werkervaring wat je in het bedrijfsleven moet doen om te zorgen dat je kennis op peil blijft. In deze aflevering praat interviewer Ronald Scheer met Jules van Horen, die zich voorbereidt op zijn eerste baan. Dat doet hij middels zijn afstudeeropdracht bij Prodrive Technologies in Son en Breugel (vlakbij Eindhoven).

Direct luisteren via Transistor.fm kan hier:
https://share.transistor.fm/s/76e8b331 (gebruik de browsers Chrome of FireFox, geen Microsoft Edge of Explorer)

Prodrive werkt samen met studententeams
Prodrive technologies in Eindhoven heeft 1700 medewerkers in 5 landen en is mede daardoor een zeer interessante kennispartner voor HBO scholen en universiteiten.  Prodrive heeft een sterke band met studenten en studententeams van universiteiten en hogescholen zoals:

  • TU/e in Eindhoven,
  • TU Delft
  • Universiteit Twente in Enschede.

Alternatieve energie
Op het gebied van alternative energie ondersteunt Prodrive o.a.:

  • Solar team Eindhoven van TU/e: voor deelname aan World solar Challenge door Australie
  • Green team Twente van Universiteit Twente: voor deelname aan Shell Eco-marathon
  • InMotion: samenwerking tussen TU/e en Fontys hogescholen voor deelname aan 24 Le mans met een electrische auto

Beweging en menselijke motoriek
Op het gebied van beweging en menselijke motoriek ondersteut Prodrive o.a.

  • Project March van TU Delft: het ontwikkelen van een exoskelet voor mensen met ruggewervel letsel, zoals een dwarsleasie.

Robotica
Op het gebied van Robotica ondersteunt Prodrive o.a.:

  • Team Force Fusion van Fontys hogeschool voor Engineering: voor deelname aan FIRST robotics competition.

Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs
Prodrive Technologies is een goed voorbeeld van de succesvolle samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs. En daarom mag Prodrive natuurlijk niet mag ontbreken in de podcastserie over de ‘Toekomst van Onderwijs’.

Ik wens je veel plezier naar het luisteren! Dat kan op verschillende manieren, zoals via Spotify:
https://open.spotify.com/episode/0Cm1Zml2sB2vJ8hlpr01TH

Abonneren via Spotify
Benieuwd naar de eerste volgende aflevering? Abonneer je makkelijk via Spotify:
https://open.spotify.com/show/3I4XDFBMpffeEgplt0p8lg

Of gebruik deze RSS feed om via jouw eigen favoriete app te luisteren:
https://feeds.transistor.fm/de-toekomst-van-opleiden
Mijn favoriete app voor podcast luisteren is Podcast Addict.

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.