‘Generatie Z doen het prima op de arbeidsmarkt’, aldus hoogleraar sociologie Maarten Wolbers van de Radboud Universiteit. ‘Dat er nu een ‘coronageneratie’ opgroeit met een valse start op de arbeidsmarkt is maar deels waar’. Deze uitspraken vind je terug in de nieuwsbrief ‘Toekomst van Onderwijs: oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen‘ van deze week. De focus in deze nieuwsbrief ligt op de toekomst van beroepsonderwijs & de nascholing van werknemers. In de 49e nieuwsbrief staan we o.a. stil bij:
  • Onderwijsinnovatie met ICT,
  • Hybride leeromgevingen in het beroepsonderwijs
  • De wijze waarop studenten ondernemers helpen.
  • Tevens aandacht voor starters op de arbeidsmarkt: Generatie Z.
Deze onderwerpen zijn zeer actueel op alle instellingen voor beroepsonderwijs, dus ook binnen Fontys hogescholen.

 

Podcast van Peter Heerschop & Marcel van Herpen
In de podcast van deze week kan je luisteren naar een boeiende podcast van Peter Heerschop & Marcel van Herpen. Zij praten met Eric Mijnster over ‘Talent versus Onderwijs’.

 

Voorbeelden ter inspiratie
Bekijk de nieuwsbrief  Toekomst van Onderwijs direct! Hopelijk bieden de voorbeelden in deze 49e nieuwsbrief inspiratie om jezelf en de mensen om je heen te motiveren om nieuwe kennis en nieuwe technologieën te gebruiken. Hopelijk kan jij op die manier jouw dromen verwezenlijken en jouw doelen bereiken!
Suggesties zijn welkom
Heb jij ideeën voor een thema nummer van de nieuwsbrief over Toekomst van Onderwijs? Of wil je mee werken aan het samenstellen van een nieuwsbrief? Dat kan! Graag hoor ik van jou.
Drs. Ronald Scheer
Redacteur nieuwsbrief ‘Toekomst van Onderwijs’
FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald Scheer is an educator based at Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven. Ronald is deeply engaged in the field of Engineering and is associated with the Robotics & Mechatronics professorship. In addition to his teaching role, he wears the hat of a skilled video and podcast creator within the professorship. Beyond the classroom, Ronald extends his expertise to assist fellow educators in crafting engaging learning materials for both online and classroom activities. His passion lies in enhancing the educational experience through multimedia content creation and innovative teaching methodologies.