‘Generatie Z doen het prima op de arbeidsmarkt’, aldus hoogleraar sociologie Maarten Wolbers van de Radboud Universiteit. ‘Dat er nu een ‘coronageneratie’ opgroeit met een valse start op de arbeidsmarkt is maar deels waar’. Deze uitspraken vind je terug in de nieuwsbrief ‘Toekomst van Onderwijs: oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen‘ van deze week. De focus in deze nieuwsbrief ligt op de toekomst van beroepsonderwijs & de nascholing van werknemers. In de 49e nieuwsbrief staan we o.a. stil bij:
  • Onderwijsinnovatie met ICT,
  • Hybride leeromgevingen in het beroepsonderwijs
  • De wijze waarop studenten ondernemers helpen.
  • Tevens aandacht voor starters op de arbeidsmarkt: Generatie Z.
Deze onderwerpen zijn zeer actueel op alle instellingen voor beroepsonderwijs, dus ook binnen Fontys hogescholen.

 

Podcast van Peter Heerschop & Marcel van Herpen
In de podcast van deze week kan je luisteren naar een boeiende podcast van Peter Heerschop & Marcel van Herpen. Zij praten met Eric Mijnster over ‘Talent versus Onderwijs’.

 

Voorbeelden ter inspiratie
Bekijk de nieuwsbrief  Toekomst van Onderwijs direct! Hopelijk bieden de voorbeelden in deze 49e nieuwsbrief inspiratie om jezelf en de mensen om je heen te motiveren om nieuwe kennis en nieuwe technologieën te gebruiken. Hopelijk kan jij op die manier jouw dromen verwezenlijken en jouw doelen bereiken!
Suggesties zijn welkom
Heb jij ideeën voor een thema nummer van de nieuwsbrief over Toekomst van Onderwijs? Of wil je mee werken aan het samenstellen van een nieuwsbrief? Dat kan! Graag hoor ik van jou.
Drs. Ronald Scheer
Redacteur nieuwsbrief ‘Toekomst van Onderwijs’
FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.