Naast deelname aan robotica wedstrijden zijn ook enkele bedrijfsbezoeken onderdeel van de studiereis naar Californië.  Een van de te bezoeken bedrijven is HAAS Automation. Het hoofdkantoor van HAAS ligt in Oxnard. HAAS is global sponsor van de robotica competitie waaraan de Fontys studenten deelnemen. Een bezoek aan HAAS kan dus niet ontbreken in deze studiereis.

Doorlopende leerlijn robotica
Er zijn studenten van verschillende scholen die deelnemen aan de studiereis van studententeam Rembrandts, nl:

 • Heerbeeck college in Best
 • Zwijsen college in Veghel
 • Fontys Eindhoven
 • TU Eindhoven
Studenten team Rembrandts op bezoek bij HAAS Automation in Oxnard, California.

Studenten team Rembrandts op bezoek bij HAAS Automation in Oxnard, California.

Fontys studenten goed vertegenwoordigd
Momenteel zijn 7 Fontys studenten in Californië, USA voor wedstrijden in de FIRST Robotics Competition (FRC). Zij nemen deel aan wedstrijden ten noorden van Los Angeles in Port Hueneme, vlak boven Santa Monica en Malibu. Het betreft studenten van de Fontys opleidingen ICT en Mechatronica.

Fontys studenten
Deze studenten zijn tevens allemaal lid van studenten Team Rembrandts 4481, nl:

 • Sterre Cnoops,
 • Ole Gerrit,
 • Mathijs Betsch,
 • Keno van Veldhuizen,
 • Gijs Weemaes,
 • Corne Treurniet
 • Rick van Haandel

Fontys docent Ronald Scheer
Mechatronica docent Ronald Scheer is namens Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven mee op deze studiereis.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.