Elk jaar is Fontys Engineering goed vertegenwoordigd tijdens de Eindhovense Maker Faire.  Ook dit jaar is Robohub EIndhoven weer present. Bovendien is dit jaar is ook de Fontys Radio Show aanwezig. En dat is echt uniek!

Radio show Fontys
Dit jaar is voor het eerst ook de Fontys Radio Show aanwezig (zie foto). De Fontys Radio Show maakt live Radio en een serie Podcast gesprekken voor en door docenten, studenten en niet-onderwijzend personeel van Fontys hogescholen.

Maker Faire: gezinsvriendelijk techniek festival 
Maker Faire is een festival van uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid. Het is een gezamenlijk feest  voor iedereen die zich betrokken voelt bij de ‘Maker-beweging’.

Studenten teams Fontys
Vanuit Fontys Engineering zijn behalve de studenten van team ‘Robohub Eindhoven’ ook de studenten teams ‘Force Fusion’ en ‘Team Pi’ aanwezig. Iedereen heeft een werkende robot meegenomen, waardoor het publiek kan kennismaken met robots en techniek.

Wereldwijd fenomeen
Maker Faire is een wereldwijd fenomeen, dat deels lijkt op een wetenschapsbeurs, deels lijkt op een county fair en deels iets geheel nieuws is. Jaarlijks bezoeken honderd duizenden mensen deze Maker Faire evenementen.

Ook voor niet-techneuten
Het is een verzameling van alle leeftijden van technische enthousiastelingen, ambachtslieden, opvoeders, knutselaars, hobbyisten, ingenieurs, wetenschapsclubs, auteurs, kunstenaars, studenten en docenten. Al deze “Makers” komen naar Maker Faire om te laten zien wat ze hebben gemaakt en om te delen wat ze hebben geleerd.

Voor creatieve mensen 
Maker Faire is een ‘hands-on’ visueel feest van uitvinding en creativiteit en een viering van technologie, kunst, vakmanschap, wetenschap en de doe-het-zelf (DIY) -cultuur. Het is georganiseerd voor innovatieve, creatieve mensen die graag sleutelen en graag maken, en ook voor die nieuwsgierige geesten die willen zien wat nieuwe en innovatieve dingen om de hoek liggen … en in de praktijk komen!

Meer info over Eindhoven Maker Faire en alle Maker Faires wereldwijd.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.