Tijdens de Precisiebeurs op 13 en 14 november 2019 waren Fontys studenten Engineering van team ‘Robohub Eindhoven’ uitgenodigd om de zelf ontwikkelde robot te demonstreren. Daar hebben wij nieuwe contacten gelegd en bestaande contacten versterkt. Een van die bestaande contacten betreft het bedrijf Tonasco.

Wie interesse heeft in de ‘Toekomst van werk‘ met aspecten zoals ‘Smart Manufacturing‘, ‘Industrie 4.0‘, ‘Solidworks‘ en ‘OpenMind Hypermill‘ moet echt luisteren naar het gesprek met een kennispartner van de opleiding Mechatronica van Fontys hogeschool voor Engineering. Onze kennispartner is Toon Moors, directeur van Tonasco, gevestigd in Kuala Lumpur, Maleisie, in gesprek met Ronald Scheer, docent Mechatronica bij Fontys Engineering in Eindhoven.

Toon Moors studeerde aan de Universiteit Twente Technische Bedrijfskunde met specialisatie Werktuigbouwkunde. Toon geeft tips voor studenten die overwegen om een stage of afstudeeropdracht in het buitenland overwegen. Hij legt uit waarom hij het leuk vindt om zaken te doen in Azie.

Tonaso is begonnen met 2 personen en er zijn nu 85 mensen in dienst. Toon Moors is bezig om een Smart Factory met daarin een een 5-assige freesmachine (van o.a. Makino en Okuma) met daarin 2 robots, compleet met geintegeerd met software voor toeleveren van gereedschappen en werkstukken.

Er wordt uitgelegd hoe dit bedrijf in Maleisie een bijdrage levert aan de Nederlandse studenten van team ‘Robohub Eindhoven’ voor deelname aan de robot wedstrijden Robocup. In 2020 zullen de wereldkampioenschappen Robocup plaatsvinden in Bordeaux Frankrijk.

Spotifyhttps://open.spotify.com/show/0xlEg7OASeViYlqzsWIX9L
Apple podcastshttps://podcasts.apple.com/nl/podcast/wijzijnfontys/id1483567307
RSS-feedhttps://feeds.transistor.fm/wijzijnfontys

Er zijn vele apps beschikbaar om te luisteren, zoals:
iOS podcast apps:

  • Apple Podcasts
  • Overcast

Android podcast:

  • Podcast Addict
  • Podcast Republic

Direct luisteren kan ook via onderstaande link:

https://share.transistor.fm/s/db40c505 (Gebruik geen Explorer om te browsen, maar Chrome of FireFox).

Showhost WijzijnFontys
Ronald Scheer is host van de podcast serie WijZijnFontys.

Voice-over
De voice-over bij deze podcast is ingesproken door Nick Curfs. Nick is student Technische Natuurkunde bij Fontys hogeschool voor Toegepaste Natuurwetenschappen in Eindhoven.

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald Scheer is an educator based at Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven. Ronald is deeply engaged in the field of Engineering and is associated with the Robotics & Mechatronics professorship. In addition to his teaching role, he wears the hat of a skilled video and podcast creator within the professorship. Beyond the classroom, Ronald extends his expertise to assist fellow educators in crafting engaging learning materials for both online and classroom activities. His passion lies in enhancing the educational experience through multimedia content creation and innovative teaching methodologies.