In de vierde aflevering over van de podcast serie over de Toekomst van Onderwijs kan je luisteren naar docent Harry Wasseveld. Hij is docent bij Fontys Economische hogeschool in Tilburg. Hij vertelt uit eigen ervaring hoe hij online communiceert met studenten, docenten en bedrijven waarmee hij samenwerkt voor stage en afstuderen. Tevens vertelt Harry over de kansen en mogelijkheden die hij ziet door de Corona maatregelen.

Harry Wasseveld
Harry is docent Marketing & Communicatie bij de opleiding International Marketing & Management, onderdeel van Fontys Economische Hogeschool in Tilburg (FEHT). Hij is al een paar jaren betrokken bij online marketing challenges die gericht zijn op het verwerven van goede posities in zoekmachines voor de websites van de bedrijven waarmee FEHT samenwerkt. Zijn studenten werken samen met bedrijven o.a.aan marketing campagnes voor:

 • Facebook,
 • Instagram,
 • LinkedIn en
 • Google

Onderwijs en afstudeerbegeleiding via MS teams
Bij de Fontys HBO opleiding International Marketing & Management worden colleges gegeven via MS Teams en worden binnenkort ook afstudeerzittingen gehouden via MS teams.

Direct luisteren?
https://share.transistor.fm/s/5244b53e (gebruik geen MS Explorer of MS Edge, maar Firefox, Google Chrome of Safari). Of gebruik je favoriete app om via Spotify te luisteren en je te abonneren op de podcast serie over de ‘Toekomst van Onderwijs’.
Alle afleveringen luisteren? Gebruik dan deze RSS feed: https://feeds.transistor.fm/de-toekomst-van-opleiden

Online OpenDag
Harry heeft ook meegewerkt aan de online OpenDag van zijn Fontys. Daarvoor heeft hij een video gemaakt met MyMediaSite.

MyMediasite
Voor het opnemen en bewerken van video kunnen Fontys medewerkers gebruikmaken van MyMediasite. Via je eigen portal kan je MyMediaSites vinden. Dit is per instituut verschillend.

Communicatie met studenten
Harry Wasseveld gebruikt voor het communiceren met studenten o.a.:

 • MS Teams
 • Google Drive
 • WhatsApp
 • Skype
 • Trello voor project management
 • ProjectCamp.us
 • Email

ProjectCamp.us
Projectcamp.us is een online learning community voor scholen en universiteiten met chatfunctie.

Pas op voor teveel communicatie 
Harry adviseert om, met name in de huidige tijd van de beperkende Corona maatregelen, goed te letten op je eigen ritme en aandacht te hebben voor je gezin. En leg af en toe je telefoon even weg.

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.