Opdrachtgever Spike in Helmond

Op de Automotive Campus in Helmond is Spike Technologies B.V. gevestigd. Spike bouwt accu modules voor verschillende toepassingen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van lithium ion cellen die door verkeerd gebruik explosief kunnen zijn, dit wordt thermal runaway genoemd. Het voorkomen van thermal runaway propagation (de ketting reactie die er plaats vindt) is de uiteindelijke opdracht van het project, zodat de veiligheid van het accupakket wordt vergroot.

Accu’s testen
Door verschillende cel testen uit te voeren wordt er een beeld gevormd om het thermal runaway gecontroleerd op te wekken. Zodat de uiteindelijke test inclusief het gevonden materiaal een goed beeld vormt van de werkelijkheid. Dit project bevat meerdere fases namelijk:

  • materiaal onderzoek,
  • design fase,
  • test fase
  • het monitoren van de testresultaten
  • en deze ook analyseren

Op basis daarvan kan een duidelijk advies gegeven worden aan de opdrachtgever. Momenteel zitten de studenten van het project ‘Preventing thermal runaway propagation’ in de test fase, wat leuk en leerzaam is.

Fontys Automotive Studenten

  • Jeroen Smeets
  • Sander Vossen
  • Muhammed Demirci
  • Jeroen van den Brand
  • Sebastian Hamminga

Opdrachtgever 
SPIKE Technologies B.V.
Coach Alexander Germeau

Fontys Automotive docent
Ted Wonders

Fontys coach
Ronald Scheer

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.