Opdrachtgever Spike in Helmond

Op de Automotive Campus in Helmond is Spike Technologies B.V. gevestigd. Spike bouwt accu modules voor verschillende toepassingen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van lithium ion cellen die door verkeerd gebruik explosief kunnen zijn, dit wordt thermal runaway genoemd. Het voorkomen van thermal runaway propagation (de ketting reactie die er plaats vindt) is de uiteindelijke opdracht van het project, zodat de veiligheid van het accupakket wordt vergroot.

Accu’s testen
Door verschillende cel testen uit te voeren wordt er een beeld gevormd om het thermal runaway gecontroleerd op te wekken. Zodat de uiteindelijke test inclusief het gevonden materiaal een goed beeld vormt van de werkelijkheid. Dit project bevat meerdere fases namelijk:

  • materiaal onderzoek,
  • design fase,
  • test fase
  • het monitoren van de testresultaten
  • en deze ook analyseren

Op basis daarvan kan een duidelijk advies gegeven worden aan de opdrachtgever. Momenteel zitten de studenten van het project ‘Preventing thermal runaway propagation’ in de test fase, wat leuk en leerzaam is.

Fontys Automotive Studenten

  • Jeroen Smeets
  • Sander Vossen
  • Muhammed Demirci
  • Jeroen van den Brand
  • Sebastian Hamminga

Opdrachtgever 
SPIKE Technologies B.V.
Coach Alexander Germeau

Fontys Automotive docent
Ted Wonders

Fontys coach
Ronald Scheer

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.