In de zesde aflevering van de podcast serie ‘Wij-zijn-Fontys’ over de onderwijspraktijk binnen Fontys hogescholen, kan je luisteren naar Ellen Moerman. Zij is docente bij Fontys hogeschool voor Toegepaste NatuurWetenschappen (TNW) in Eindhoven. De passies van Ellen op het gebied van natuurkunde zijn Licht en Geluid en dan met name ‘Creative Physics’ en ‘Acoustics’. Daarnaast vertelt Ellen over de wijze haar studenten een bijdrage leveren aan ‘Glow Eindhoven’ en het symposium ‘Engineering in Practice’ dat twee keer jaar door Fontys hogescholen wordt georganiseerd.

Ellen Moerman schildert
In haar vrije tijd schildert ze graag en ze werkt momenteel aan nieuwe schilderijen voor haar volgende expositie.

Carnaval in Denbosch/Oeteldonk
Ook speelt carnaval een belangrijke rol in haar leven, met elk jaar een uniek drankje. Wil je weten welke dat is? Luister dan beslist naar deze podcast!

Podcast Ellen Moerman
En wil je meer weten over onze collega Ellen Moerman? Je kan hier direct luisteren naar het gesprek van Ronald Scheer met Ellen Moerman.

Spotify en iTunes
Je kan je abonneren op de podcast serie ‘Wijzijnfontys’ op Spotify of iTunes, zodat je automatisch ziet wanneer je je naar een nieuwe aflevering kan luisteren. Ook de gratis app ‘Podcast Addict’ is daarvoor zeer geschikt.

Om je te abonneren, gebruik je in jouw app volgende rss-feed: https://feeds.transistor.fm/wijzijnfontys

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.