In deze 20e aflevering van de podcast serie WijZijnFontys deelt eerstejaars student Mechatronica Thomas Schrap zijn ervaringen met online colleges bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven tijdens de Corona maatregelen.

In de afgelopen weken hebben we allemaal moeten wennen aan een ‘nieuwe wereld’ die veroorzaakt is door de komst van het Corona virus . Dit heeft grote impact op ons dagelijkse leven. En dus ook op het onderwijs bij Fontys. Het online onderwijs heeft niet alleen impact op theoretische lessen, maar juist ook op alle praktijklessen EN alle groepsopdrachten. En daarnaast ook op het sociale leven van onze studenten. Denk aan vrije tijdbesteding zoals sporten, muziek en uitgaan met vrienden.

Graag wil ik de ervaringen van onze studenten en docenten verzamelen en delen middels een reeks podcast afleveringen. Aangezien we momenteel niet ‘echt’ kunnen afspreken, zal ik dat doen aan de hand van verschillende tools die ons allen ter beschikking staan, zoals:

  • Skype,
  • MS Teams,
  • ‘ouderwetse’ telefoon gesprekken.
  • Discord
  • Jitsi meetings en
  • CleanFeed

Soms lukt het echter niet om elkaar ‘live’ te spreken. Daarom is het ideen ontstaan van een a-synchrone podcast.

A-synchrone podcast
Samen met Thomas heb ik een experiment uitgevoerd. Ik heb vooraf mijn vragen gestuurd via email. Hierop heeft hij antwoorden ingesproken op een voice recorder. Zijn antwoorden heb ik samengevoegd met mijn vragen (met behulp van de software Adobe Audition).

Trots op het resultaat
Je kan horen dat we niet tegelijker tijd met elkaar spreken. Dat kan je bijvoorbeeld horen aan het verschil in intonatie in de verschillende vragen en bijbehorende antwoorden. Dat doet niks af aan het resultaat. Het is gelukt een a-synchrone podcast op te nemen waarin student Thomas zijn ervaringen kan delen!

Veel plezier bij het luisteren naar aflevering 20 van de podcast serie WijZijnFontys!

Direct luisteren via Transistor.fm
https://share.transistor.fm/s/4e4dc384

Abonneren via Spotify
Benieuwd naar de eerste volgende aflevering? Abonneer je makkelijk via Spotify:
https://open.spotify.com/show/0xlEg7OASeViYlqzsWIX9L

Gebruik deze RSS feed om via je eigen favoriete app te luisteren:
https://feeds.transistor.fm/wijzijnfontys

Mijn favoriete app is Podcast Addict.

 

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.