Voel jij je wel eens eenzaam?

Een confronterende vraag misschien. Of wellicht een vraag die je jezelf nog niet eens gesteld had. Maar het is niet een heel gekke vraag. Uit cijfers blijkt namelijk dat 49% van de volwassen bevolking (18 jaar en ouder) zich regelmatig eenzaam voelt. 49%!

Ik dacht bij het onderwerp eenzaamheid voorheen vaak aan die reclame met zo’n oud mensje achter het raam dat naar buiten staart en het leven aan zich voorbij ziet gaan. Maar dat beeld is niet de werkelijkheid! Eenzaamheid is iets van alle leeftijden. Dus ook van de mensen die nog midden in het leven staan!

Eenzaamheid is iets van alle tijden en van alle leeftijden

Het lijkt wel een trend te zijn dat steeds meer mensen zich eenzaam voelen. Is het iets van deze tijd, vroeg ik me af. Ik stelde deze vraag aan expert op dit thema Eric Schoenmakers in de podcast ‘Werkgeluk de baas’.  Maar hij gaf aan dat eenzaamheid juist iets is van alle tijden. Corona zorgde wel voor een flinke piek en vaak geven we ook social media de schuld, maar ook voor 2018 was het percentage mensen dat eenzaamheid ervoer al hoog.

Dus als je even bij jezelf te rade gaat en je bedenkt dat je je inderdaad zo nu en dan of misschien zelfs regelmatig eenzaam voelt, dan ben je zeker niet de enige!

Eenzaam te midden van een groep

En vergis je niet: eenzaamheid betekent niet dat je geen mensen om je heen hebt, zo vertelde Eric mij. Je kunt je vreselijk eenzaam voelen te midden van een groep. Onder collega’s bijvoorbeeld kun je de eenzaamheid voelen wanneer je geen aansluiting voelt met de mensen om je heen. En misschien is het wel redelijk gezellig, maar mis je de diepere verbinding waardoor je niet kan praten over dat waar je mee zit. En het komt ook helaas nog steeds voor dat mensen het gevoel hebben dat ze geen waarde kunnen toevoegen aan het team of de organisatie en zich daardoor eenzaam voelen.

Bizar eigenlijk dat dit onderwerp blijkbaar bij zoveel mensen leeft, maar bij veel organisaties nog helemaal geen bekendheid geniet. We hebben het over van alles en nog wat, maar de vraag wie zich wel eens eenzaam voelt, wordt vrijwel nooit gesteld. Hoogste tijd om daar het taboe te doorbreken en de vraag wel eens te stellen aan jezelf en de mensen om je heen!

Eenzaamheid als oorzaak voor een hoog verzuim

Het bespreekbaar maken van het thema is volgens Eric heel belangrijk. Want de gevolgen van een lange tijd eenzaam voelen, kunnen verregaand zijn: van stress tot depressie en een verhoogde kans op hart en vaatziekten. Zelf vroegtijdig overlijden en dementie worden aangemerkt als gevolgen van langere tijd eenzaam voelen. Eenzaamheid is daarom een grote oorzaak voor uitval en ziekte op de werkvloer.

Logisch ook misschien: we zijn nou eenmaal sociale wezens en hebben anderen nodig voor ons welzijn. Het sterkste bewijs hiervoor zijn baby’s: zij zijn voor hun overleving letterlijk afhankelijk van de zorg en aandacht van anderen. Krijgen ze die niet, dan overleven ze niet. En zo voelt het voor ons als volwassenen nog steeds: voor ons (over)leven, hebben we anderen nodig.

Hoewel sommige mensen enorm kunnen genieten van de stilte en het alleen zijn, kunnen we doorgaans niet goed functioneren zonder enige interactie en liefde. En dat zoeken we niet alleen in onze privé omgeving, maar juist ook op het werk!

Meer weten?

Voor mij was het gesprek over eenzaamheid echt een eyeopener en een goed moment om eens mij mijzelf te checken: hoe zit het met mijn eenzaamheid en werkgeluk? En dat gun ik meer mensen. Dus, wil je meer weten over dit thema en tips over hoe je jouw eigen eenzaamheid bespreekbaar kunt maken? Of zoek je tips over hoe je bij je collega’s kunt checken of ook dit in jouw team een thema is? Luister dan naar de podcastaflevering over ‘eenzaamheid op de werkvloer’ via deze link

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Rosalie Reichardt

Ik ben er van overtuigd dat wanneer mensen met passie en plezier doen waar ze goed in zijn, je organisatie als vanzelf floreert. Wat mij betreft ligt daar de uitdaging voor leiders van nu. In mijn onderzoek naar leiderschap en werkgeluk, ben ik over één ding zeker: als leidinggevende ben je niet verantwoordelijk voor het werkgeluk van anderen, maar je hebt meer invloed dan je wellicht zelf denkt. Ik ben Rosalie Reichardt: docent, onderzoeker en coach bij Fontys Hogescholen. Werkgeluk en talentontwikkeling zijn voor mij DE thema’s waar het over zou moeten gaan in organisaties. Al enige jaren doe ik onderzoek naar werkgeluk. Je zou kunnen zeggen dat het mijn persoonlijke zoektocht is geworden naar de combinatie tussen geluk en succes. Ik ben gefascineerd door dat wat mensen drijft, waarom mensen doen wat ze doen, maar ook wat mensen nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Want dat dat soms een struggle is, herken ook jij vast wel. Ook voor mij is het iedere dag zoeken naar balans. Nog steeds.. In mijn onderzoek, artikelen, podcast én dit blog wil ik mensen prikkelen om na te denken over hun eigen werkgeluk en dat van het team. Wat heb je te doen om succesvol te zijn? Ik neem je mee in mijn belevenissen en ervaringen en deel ook mijn eigen uitdagingen graag met jou.