Wist je dat er bij Fontys docenten zijn die elkaar van kinds af aan al kennen?  En dat diezelfde docenten ook samen gestudeerd hebben aan dezelfde opleiding waar ze momenteel zelf lesgeven? En dat die docenten hun vrije tijd besteden aan een gezamenlijke hobby die sterk gerelateerd is aan de vakken die ze geven binnen Fontys? Deze combinatie van factoren is zeer uniek en je zou kunnen zeggen dat deze docenten van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Daarom heb ik ze uitgenodigd in deze podcast.

Het betreft docenten Martin Stroetinga en Joris Glaser van de opleiding Werktuigbouwkunde bij Fontys Engineering in Eindhoven.

Modelspoor treinen en stoom locomotieven
Joris en Martin werken beiden aan hun eigen stoomtrein. Martin werkt momenteel aan een stoomlocomotief van het type ‘Simplex’. Joris werkt aan een ‘N15 (King Arthur) stoom locomotief”, mits hij niet aan zijn huis aan het klussen is. Ze hebben veel kennis en ervaring. Beiden zijn actief lid van dezelfde modelbouwvereniging: Stoomgroep Zuid. Meer weten? luister dan snel naar deze interessante podcast met Joris en Martin!

Grootste stoom modelbouw beurs van Benelux
Stoomgroep Zuid is zeer actief en organiseert verschillende evenementen. Daar kan je dan modelspoor treinen zien zoals in de foto hieronder. Hieronder zit de zoon van Joris op een locomotief die gebouwd is door de vader van Joris. De wagons zijn gebouwd door Martin en Joris. Hoe? Dat hoor je in de podcast.

Modelspoor Stoomgroep Zuid

Foto 1: Modelspoor Stoomgroep Zuid

Vanwege het Corona virus gaat de jaarlijkse bijeenkomst van 2020 niet door.

Podcast luisteren kan via:
Spotifyhttps://open.spotify.com/episode/3Tu1p7g6XhLIJZRndkLLCX
Apple podcastshttps://podcasts.apple.com/nl/podcast/wijzijnfontys/id1483567307
RSS-feedhttps://feeds.transistor.fm/wijzijnfontys

Direct luisteren kan ook via onderstaande link:
 https://share.transistor.fm/s/14bfe747 (Gebruik geen Explorer om te browsen, maar Chrome of FireFox).

Showhost Ronald Scheer
Ronald Scheer is host van de podcast serie WijZijnFontys. Ronald Scheer is part-time docent Mechatronica bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Daarnaast is Ronald regelmatig dagvoorzitter op congressen en conferenties.

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald Scheer is an educator based at Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven. Ronald is deeply engaged in the field of Engineering and is associated with the Robotics & Mechatronics professorship. In addition to his teaching role, he wears the hat of a skilled video and podcast creator within the professorship. Beyond the classroom, Ronald extends his expertise to assist fellow educators in crafting engaging learning materials for both online and classroom activities. His passion lies in enhancing the educational experience through multimedia content creation and innovative teaching methodologies.