Wist je dat er bij Fontys docenten zijn die elkaar van kinds af aan al kennen?  En dat diezelfde docenten ook samen gestudeerd hebben aan dezelfde opleiding waar ze momenteel zelf lesgeven? En dat die docenten hun vrije tijd besteden aan een gezamenlijke hobby die sterk gerelateerd is aan de vakken die ze geven binnen Fontys? Deze combinatie van factoren is zeer uniek en je zou kunnen zeggen dat deze docenten van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Daarom heb ik ze uitgenodigd in deze podcast.

Het betreft docenten Martin Stroetinga en Joris Glaser van de opleiding Werktuigbouwkunde bij Fontys Engineering in Eindhoven.

Modelspoor treinen en stoom locomotieven
Joris en Martin werken beiden aan hun eigen stoomtrein. Martin werkt momenteel aan een stoomlocomotief van het type ‘Simplex’. Joris werkt aan een ‘N15 (King Arthur) stoom locomotief”, mits hij niet aan zijn huis aan het klussen is. Ze hebben veel kennis en ervaring. Beiden zijn actief lid van dezelfde modelbouwvereniging: Stoomgroep Zuid. Meer weten? luister dan snel naar deze interessante podcast met Joris en Martin!

Grootste stoom modelbouw beurs van Benelux
Stoomgroep Zuid is zeer actief en organiseert verschillende evenementen. Daar kan je dan modelspoor treinen zien zoals in de foto hieronder. Hieronder zit de zoon van Joris op een locomotief die gebouwd is door de vader van Joris. De wagons zijn gebouwd door Martin en Joris. Hoe? Dat hoor je in de podcast.

Modelspoor Stoomgroep Zuid

Foto 1: Modelspoor Stoomgroep Zuid

Vanwege het Corona virus gaat de jaarlijkse bijeenkomst van 2020 niet door.

Podcast luisteren kan via:
Spotifyhttps://open.spotify.com/episode/3Tu1p7g6XhLIJZRndkLLCX
Apple podcastshttps://podcasts.apple.com/nl/podcast/wijzijnfontys/id1483567307
RSS-feedhttps://feeds.transistor.fm/wijzijnfontys

Direct luisteren kan ook via onderstaande link:
 https://share.transistor.fm/s/14bfe747 (Gebruik geen Explorer om te browsen, maar Chrome of FireFox).

Showhost Ronald Scheer
Ronald Scheer is host van de podcast serie WijZijnFontys. Ronald Scheer is part-time docent Mechatronica bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Daarnaast is Ronald regelmatig dagvoorzitter op congressen en conferenties.

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.