Vlak voordat alle scholen in Nederland op slot gingen in verband met het Corona virus, heb ik gesproken met Fontys docenten Joris van Dooren en Coen Luijten. Zij werken bij Fontys Economische hogeschool in Tilburg waar ze werkzaam zijn als docenten ‘Creativiteit & Branding’ en ze hebben samen een Engelstalig boek geschreven met de titel: ‘Creativity Works’. Daarin leggen ze het verband tussen ‘Creaviteit’ en ‘De robotisering van de samenleving’.

Van dit interessante gesprek heb ik een podcast gemaakt en daarin doen Coen en Joris een paar stevige uitspraken over het huidige onderwijs stelsel, in het licht van een veranderende arbeidsmarkt. Tijdens het gesprek hoor je duidelijk dat Joris en Coen veel kennis van zaken hebben, maar ook dat ze veel plezier beleven aan het verkondigen van hun ideeen en adviezen.

Je kan gaan luisteren naar allereerste aflevering van de podcast serie over de toekomst van onderwijs. Hierin neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt. Daarvoor ga ik in gesprek met mensen die niet alleeen signaleren dat de arbeidsmarkt in beweging is, maar ik praat juist met mensen die komen met concrete oplossingen voor werknemers en werkgevers om zich aan te passen aan de veranderende arbeidsmarkt.

In de komende afleveringen kan je luisteren naar gesprekken die ik heb gevoerd met mensen die werken in verschillende beroepsgroepen en uiteen lopen qua (voor)opleiding en werkervaring. Zoals ik al heb aangegeven komen in de eerste aflevering twee zeer interessante sprekers aan het woord en ik wens je dan ook veel luister plezier!

Direct luisteren kan via Spotify:
https://open.spotify.com/episode/4OTVfKDh0AG5ClsaNoAvak

Geen Spotify abonnement? Gebruik dan: https://share.transistor.fm/s/bf66fc15  (gebruik geen Explorer, maar een andere browser zoals Chrome of FireFox).

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.