Vlak voordat alle scholen in Nederland op slot gingen in verband met het Corona virus, heb ik gesproken met Fontys docenten Joris van Dooren en Coen Luijten. Zij werken bij Fontys Economische hogeschool in Tilburg waar ze werkzaam zijn als docenten ‘Creativiteit & Branding’ en ze hebben samen een Engelstalig boek geschreven met de titel: ‘Creativity Works’. Daarin leggen ze het verband tussen ‘Creaviteit’ en ‘De robotisering van de samenleving’.

Van dit interessante gesprek heb ik een podcast gemaakt en daarin doen Coen en Joris een paar stevige uitspraken over het huidige onderwijs stelsel, in het licht van een veranderende arbeidsmarkt. Tijdens het gesprek hoor je duidelijk dat Joris en Coen veel kennis van zaken hebben, maar ook dat ze veel plezier beleven aan het verkondigen van hun ideeen en adviezen.

Je kan gaan luisteren naar allereerste aflevering van de podcast serie over de toekomst van onderwijs. Hierin neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt. Daarvoor ga ik in gesprek met mensen die niet alleeen signaleren dat de arbeidsmarkt in beweging is, maar ik praat juist met mensen die komen met concrete oplossingen voor werknemers en werkgevers om zich aan te passen aan de veranderende arbeidsmarkt.

In de komende afleveringen kan je luisteren naar gesprekken die ik heb gevoerd met mensen die werken in verschillende beroepsgroepen en uiteen lopen qua (voor)opleiding en werkervaring. Zoals ik al heb aangegeven komen in de eerste aflevering twee zeer interessante sprekers aan het woord en ik wens je dan ook veel luister plezier!

Direct luisteren kan via Spotify:
https://open.spotify.com/episode/4OTVfKDh0AG5ClsaNoAvak

Geen Spotify abonnement? Gebruik dan: https://share.transistor.fm/s/bf66fc15  (gebruik geen Explorer, maar een andere browser zoals Chrome of FireFox).

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald Scheer is an educator based at Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven. Ronald is deeply engaged in the field of Engineering and is associated with the Robotics & Mechatronics professorship. In addition to his teaching role, he wears the hat of a skilled video and podcast creator within the professorship. Beyond the classroom, Ronald extends his expertise to assist fellow educators in crafting engaging learning materials for both online and classroom activities. His passion lies in enhancing the educational experience through multimedia content creation and innovative teaching methodologies.