De tweede aflevering van de podcast serie over De Toekomst van Onderwijs staat voor je klaar! In deze podcast serie komen ervaringsdeskundigen aan het woord uit het reguliere onderwijs, maar ook bedrijfsopleiders vanuit het bedrijfsleven. Centraal staat het vinden van oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen, waarbij online leren en online communiceren met deskundigen op afstand waarschijnlijk een belangrijke rol gaan spelen.

Actuele ontwikkelingen bij online werken
Door de actuele gebeurtenissen rondom Corona zijn we gedwongen om niet alleen te kijken naar oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen, maar door het Corona virus zijn we allen gedwongen om te werken aan oplossingen die vandaag al ondersteunen bij online leren en online werken.

Nieuwe mogelijkheden bij online leren
In deze serie gesprekken sta ik vooral stil bij alle nieuwe mogelijkheden en kansen die de toekomst van onderwijs ons gaat brengen.
In deze tweede aflevering praat ik met iemand die kansen ziet om sterker uit de huidige crisis te komen. Het is Frank Schoenmakers, docent bij Fontys Engineering in Eindhoven.

Docent Sterkteleer en Statica
Frank is als docent verantwoordelijk voor 1e jaars werktuigbouwkunde vakken zoals Sterkteleer en Statica

Docent bij minor Adaptive Robotics
Daarnaast geeft hij les in de Minor Adaptive Robotics over machine veiligheid bij robots, waarbij ook wet & regelgeving aan bod komt.
Tevens is hij verantwoordelijk voor de gehele inhoud van de leerlijn Werktuigbouwkunde binnen Mechatronica.

Onderwijsvernieuwing in Mechatronica curriculum
In dat kader houdt hij zich bezig met onderwijsvernieuwing in het curriculum van zijn opleiding. De opleiding Mechatronica is onderdeel van Fontys Engineering in Eindhoven.

Ervaring met online leren
Ik heb Frank gebeld omdat hij ervaring heeft met online lesgeven aan HBO studenten die theorie vakken EN praktijk vakken moeten volgen. Hij legt uit welke voordelen er zijn en welke aandachtspunten er nog liggen ter verbetering.

Letterlijk stilstaan bij Corona
Uiteraard staan we kort stil bij de impact die de huidige crisis heeft op ons leven tijdens ons werk, op het prive leven en de combinatie daarvan.

Direct luisteren?
Spotify
https://open.spotify.com/episode/02miUyLOUuznebc4wLIrJX

Geen spotify?

gebruik dan je eigen pdcast app om te luisteren of surf naar:

https://share.transistor.fm/s/f606fd43 (gebruik geen MS Explorer of MS Edge, maar Firefox of Google Chrome)

 

 

 

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.