Heb jij dat ook wanneer je iemand vragen hoort stellen, dat je wilt weten waar die vragen vandaan komen? Of dat je denkt wat een mooi of interessant persoon, ik zou wel meer over deze persoon willen weten.

Ik heb dat regelmatig en ik heb dan ook meer dan eens de personen die mij interviewden over nieuwsgierigheid daarna zelf allerlei vragen gesteld.

Ronald de podcaster
Datzelfde enthousiaste, nieuwsgierige gevoel bekroop me bij Ronald Scheer die ik regelmatig bij Fontys rond zie lopen met zijn Pop Up Podcast-kar. Ik stelde voor om hem een keer te interviewen. En zo kreeg ik de kans om voor de eerste keer zelf de rol van podcast-interviewer in te vullen en Ronald op een bijzondere manier beter te leren kennen.

Verschillende levens in een
In deze aflevering van de podcastreeks #wijzijnfontys krijg je dus de kans om kennis te maken met Ronald Scheer; de veel-getalenteerde en altijd bezige gespreksleider van deze en nog 6 podcasts.

Je ontdekt hoe Ronald vele ‘verschillende levens’ heeft geleid door zijn nieuwsgierigheid te volgen. En hoe toeval hem niet of juist wel in het ene na het andere leven deed rollen. Door naar zijn levensverhalen te luisteren ontdek je waarom en hoe Ronald in staat is om zichzelf met veel plezier en succes een leven lang te ontwikkelen.

Anderen echt zien

En bijzonder belangrijk voor het onderwijs en op het werk: Hij legt uit hoe hij nieuwsgierigheid, motivatie en talent bij anderen weet te herkennen, ondersteunen en benutten voor gave projecten in de mechantronica en robotica.

Nieuwsgierig geworden?

Hierbij de link naar ons gesprek op Spotify:
https://lnkd.in/ey4gMjKA

Veel luisterplezier!

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Danae Bodewes

Onderzoeker bij Lectoraat Business Entrepreneurship Thema's: ondernemerschapsonderwijs, nieuwsgierigheid, informeel en non-formeel leren. Hoe ziet een leven lang nieuwsgierig eruit? In een reeks portretten genaamd Nieuwsgierige Types geef ik de komende maanden een gezicht aan nieuwsgierigheid, ondernemendheid, informeel en non-formeel leren. Ter voorbereiding van mijn nog te publiceren boek over nieuwsgierigheid interview ik personen van verschillende achtergronden en leeftijden over hun nieuwsgierigheid, fascinaties en hoe deze bijdragen aan hun ondernemendheid.