Natuurlijk ben ik zelf helemaal verantwoordelijk voor mijn eigen geluk. Het zou vreemd zijn als ik mijn geluk laat afhangen van mijn leidinggevende. En jammer als ik het van mijn leidinggevende zou laten afhangen.. want jezelf afhankelijk opstellen van iemand anders is nooit een goed idee.

Toch roep ik al heel lang: je leidinggevende heeft meer invloed op je werkgeluk dan hij of zij zelf in de gaten heeft.

En opnieuw waren de cijfers van mijn laatste onderzoek naar leiderschap en werkgeluk super opvallend. Samen met mijn collega Corrinne Luteijn bekeken we de invloed van empowering leaderschip op het werkgeluk van mensen. En wat bleek! Die invloed is nóg hoger dan we dachten. Zo vonden we dat 24% van werkgeluk wordt beïnvloed door je leidinggevende! 24%! Als mensen een leidinggevende hebben die hen in hun kracht zet en hen stimuleert, zijn ze gelukkiger in hun werk dan mensen die aangeven niet zo’n leidinggevende te hebben.

Hoe meer je leidinggevende je betrekt bij de organisatie en je tegelijkertijd in staat stelt om autonoom te werken, hoe gelukkiger je kunt zijn. En als je leidinggevende je daarnaast in staat stelt je talenten goed in te kunnen zetten, dan levert dit nog meer werkgeluk op!

Al langer wisten we dat betrokkenheid, autonomie en talenten kunnen inzetten belangrijke factoren zijn voor het werkgeluk, maar nu weet ik het zeker: Laten we onze leidinggevenden ook niet vergeten!

Dus bij deze een oproep voor alle leidinggevenden die dit lezen: jij hebt er een nieuwe missie bij gekregen! Werken aan het werkgeluk van je mensen. Want je bent niet verantwoordelijk voor hun werkgeluk, maar dankzij jou kan hun werk wel een stuk leuker en fijner worden!

Wil je meer tips over HOE je dat doet? Luister dan ook de podcast Werkgeluk de Baas! In de nieuwste aflevering ‘leidinggeven aan werkgeluk’ heb ik het met Peter Bos (een absolute expert als het over leiderschap gaat!) over precies dit thema. Beluister hem via https://share.transistor.fm/s/0c96fee2, via Spotity https://open.spotify.com/episode/3c8P3NWo3ryDccGtKyyOb8?si=waxiup9QRCmV2b7MzlsvVw of jouw eigen podcast app!

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Rosalie Reichardt

Ik ben er van overtuigd dat wanneer mensen met passie en plezier doen waar ze goed in zijn, je organisatie als vanzelf floreert. Wat mij betreft ligt daar de uitdaging voor leiders van nu. In mijn onderzoek naar leiderschap en werkgeluk, ben ik over één ding zeker: als leidinggevende ben je niet verantwoordelijk voor het werkgeluk van anderen, maar je hebt meer invloed dan je wellicht zelf denkt. Ik ben Rosalie Reichardt: docent, onderzoeker en coach bij Fontys Hogescholen. Werkgeluk en talentontwikkeling zijn voor mij DE thema’s waar het over zou moeten gaan in organisaties. Al enige jaren doe ik onderzoek naar werkgeluk. Je zou kunnen zeggen dat het mijn persoonlijke zoektocht is geworden naar de combinatie tussen geluk en succes. Ik ben gefascineerd door dat wat mensen drijft, waarom mensen doen wat ze doen, maar ook wat mensen nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Want dat dat soms een struggle is, herken ook jij vast wel. Ook voor mij is het iedere dag zoeken naar balans. Nog steeds.. In mijn onderzoek, artikelen, podcast én dit blog wil ik mensen prikkelen om na te denken over hun eigen werkgeluk en dat van het team. Wat heb je te doen om succesvol te zijn? Ik neem je mee in mijn belevenissen en ervaringen en deel ook mijn eigen uitdagingen graag met jou.