Daar ga je dan. In mijn geval voor het eerst in vijf jaar weer de universitaire collegebanken in. Het is toch echt wel een andere sfeer die er in de zaal hangt. Naast de zenuwen van mensen voor wie dit hun eerste college ooit zal worden voelt het alsof de meeste mensen er serieus aan willen beginnen. Het is natuurlijk maar de vraag of iedereen zijn of haar goede voornemens kan doorzetten, maar ik denk dat dit voor ons in het TiU traject wel mee zal vallen. Het is lastig te beschrijven wat je gevoelens zijn tussen de eerste keer dat je nadenkt of het traject iets voor jou is en het daadwerkelijk voet zetten op de campus in Tilburg. Zeker wanneer je, nadat je te horen gekregen hebt dat je deel mag nemen aan het traject, je medestudenten voor de eerste keer ziet. Je kan het vast wel raden als ik vraag hoeveel van de 15 in totaal tot het mannelijk geslacht behoren. Daarbij wil ik wel vermelden dat het veertien ontzettend leuke vrouwen zijn! En nee, deze opmerking is mij natuurlijk niet ingefluisterd!

De introductie start met een kort welkomstpraatje en een rondleiding over de campus. Let wel op, want het is iets meer lopen dan het trappenhuis van de Witte Dame! Ook de eerste hoorcolleges worden gekenmerkt door introductie over het vak en de mensen bij wie je terecht kan met al jouw vragen. Iets wat voor ons nog totaal niet nodig geweest is. De voorbereiding die de Fontys getroffen heeft zijn zeer goed uitgewerkt. Alles wat er tot nu toe gebeurd is wisten wij al ver van tevoren. De dames van de organisatie mogen daar best wat kudos voor ontvangen. Ook deze mening komt volledig van mijzelf!

De start van de studie in Tilburg gaat gepaard met de start van je stage. In mijn geval loop ik stage bij Talentscoutz. Een werving/selectie en executive search bureau gevestigd in Eindhoven. En zoals gewoonlijk is iedere plek waar je voor het eerst start een beetje wennen. Het doet wel erg goed te kunnen melden dat ik voldoende begeleiding ontvang van de mensen hier en op de Fontys. Ik weet niet of mensen tegen een stage opkijken, maar het praktijkbureau is ontzettend goed in het wegnemen van eventuele onzekerheden.

Omdat ik pas gestart ben met mijn stage en net een eerste supervisie achter de rug heb kan ik nog weinig zeggen over de werkdruk die ik ervaar. Het is allemaal in de beginfase en die is in mijn geval rustig. Hoewel ik hoop dat dit zo blijft voorzie ik wel drukkere tijden voor de boeg. Gelukkig niet iets wat wij als TP’ers in opleiding niet aankunnen. Als tip voor nu wil ik aan iedereen meegeven dat het best wel een goed idee is om mensen te vinden met wie je sommige leeractiviteiten samen kan uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je de werklast kan delen. Ik heb het geluk gehad dit voorgaande jaren met een clubje hardwerkende medestudenten te mogen doen en dit heeft mij echt geholpen.

Mocht jij nou zelf interesse hebben in het TiU traject dan kan je deze blog blijven volgen. Elke maand zal ik een update uitbrengen over hoe het allemaal verloopt en wat ik ermee kan. Dus hopelijk tot de volgende!

Met vriendelijke groet,

Tim van der Vaart

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Tim Vaart

Mijn naam is Tim van der Vaart. Ik ben 26 jaar en student Toegepaste Psychologie aan de Fontys in Eindhoven. Ik kies ervoor mijn verhalen te delen omdat ik dit zelf gemist heb toen ik voor bepaalde keuzes stond. Mijn verhaal gaat over het TiU traject dat ik op dit moment aan het volgen ben. Het traject is een samenwerking tussen Fontys en de universiteit van Tilburg en zorgt ervoor dat ik een universitaire master mag starten meteen na mijn bachelor. Mijn doel is om mensen op een informele wijze te vertellen over mijn ervaring met het traject, waardoor voor hun de eventuele keuze makkelijker gemaakt kan worden.