Als we niet met angst maar met verwondering kijken, kunnen we eindeloos veel over onszelf en de wereld ontdekken.

Deze wijze les leerde ik uit het kinderboek ‘De muis en de muur’ van Britta Teckentrup.

Vandaag is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie.

Niet bestaande muren

De muis zag muren die niet bestonden. Een vogel hielp de muis achter de muur te kijken en zich te realiseren dat het achter de muur niet eng maar prachtig was. Ik hoop dat iedereen vandaag een moment stilstaat bij de muren die we ons laten aanpraten of rondom onszelf bouwen.

Durf jij een kijkje in het onbekende te nemen?

Ik hoor het graag van je in de comments of via de mail: danae.bodewes@fontys.nl

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Danae Bodewes

Onderzoeker bij Lectoraat Business Entrepreneurship Thema's: ondernemerschapsonderwijs, nieuwsgierigheid, informeel en non-formeel leren. Hoe ziet een leven lang nieuwsgierig eruit? In een reeks portretten genaamd Nieuwsgierige Types geef ik de komende maanden een gezicht aan nieuwsgierigheid, ondernemendheid, informeel en non-formeel leren. Ter voorbereiding van mijn nog te publiceren boek over nieuwsgierigheid interview ik personen van verschillende achtergronden en leeftijden over hun nieuwsgierigheid, fascinaties en hoe deze bijdragen aan hun ondernemendheid.

‚Äč