Bij ASQ Fontys maken bedrijfsleven en instellingen kennis met Fontys hogescholen als kennispartner op het gebied van hightech. Bezoekers bespreken innovatievraagstukken uit de praktijk met deskundigen van Fontys hogescholen en de vele (technisch georiënteerde) onderzoeksgebieden.

Fontys, bedrijfsleven en onderzoek

Samenwerking met bedrijfsleven, organisaties en publieksgroepen is belangrijk voor Fontys. Onderwijs en onderzoek moeten aansluiten bij de vraag en behoefte van student, werkveld en samenleving. Fontys wil de vragen van de toekomst mede formuleren, agenderen, onderzoeken en helpen oplossen.

Over ASQ Fontys

ASQ Fontys (ASQ staat voor: All Sorts of Questions) vindt online plaats op woensdag 23 juni 2021. De organisatie is in handen van het Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials.

Hightech is een breed speelveld

Daarom hebben we ASQ Fontys thematisch ingedeeld:

  • Hightech & Business
  • Hightech & Circularity
  • Hightech & Environment
  • Hightech & Health
  • Hightech & Mobility
  • Hightech & Smart Manufacturing

Programma

Ochtend: inspiratie / presentaties (9.00 tot 12.00 uur)

Bepaal je eigen route langs ± 30 inspirerende kennissessies: korte presentaties van Fontys experts, afkomstig uit tal van (technische) disciplines.

Middag: dialoog / rondetafelgesprekken (13.00 tot 17.00 uur)

Leg je innovatie vraagstukken op tafel of bespreek deelname aan (innovatief en technisch gerelateerd) onderzoek.

Doorlopend

Spring in de virtuele netwerk carrousel (korte een-op-een-ontmoetingen) of bezoek het lectoratenplein, waar ± 20 lectoraten, onderzoeksgroepen en fieldlabs van Fontys hogescholen zich presenteren.

Meer info via:
https://fontys.nl/Onderzoek/High-Tech-Systems-and-Materials-1/ASQ-Fontys-2021-het-event-voor-hightech-ondernemers.htm

Direct aanmelden? Dat kan hier:

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.