Deelnemer CO Honors Programme (FEHT)

Sanne Zwart, deelnemer CO Honors Programme (FEHT)

Hoe mobiliseren Republikeinen en Democraten hun kiezers? Welke politieke strategieën worden ingezet bij campagnes? En, welke invloed heeft nieuwe media op het stemgedrag van Amerikanen?

Samen met 23 mede-Honors studenten van de opleiding Communicatie van Fontys Economische Hogeschool Tilburg (FEHT) ga ik me vanuit Washington en New York bezig houden met de politieke communicatie rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Van 2 november tot en met 13 november doen wij onderzoek naar de strijd tussen Donald Trump en Hillary Clinton en zullen wij op dinsdag 8 november live verslag uitbrengen vanuit Washington.

Het is een hele eer en unieke ervaring om deel te mogen uitmaken van dit programma. Voor velen is het zelfs een droom die uitkomt. De voorbereidingen begonnen dan ook al bij het bekend maken van de selectie afgelopen voorjaar. Alles rondom de Amerikaanse verkiezingen wordt op de voet gevolgd door mij en mijn klasgenoten. Er is geen nieuwsbericht uit The States dat aan ons voorbijgaat.

Vanaf 1 september bloggen wij al dagelijks op www.amerikaanseverkiezingen2016.com over zowel algemene als actuele onderwerpen rondom deze verkiezingen. Hierin geven wij de lezers de nodige informatie over de laatste stand van zaken, de spannende verkiezingsstrijd én ons eigen programma. Vier weken voordat we naar Amerika vertrekken beginnen we ook met vloggen in samenwerking met het Brabants Dagblad. Een druk en ontzettend gaaf programma dus!

Alles regelen we zelf, met behulp van de betrokken docenten uiteraard. Zo brachten we al een bezoekje aan de Amerikaanse ambassade in Den Haag, waar we een lezing volgden van Professor Daron R. Shaw (University of Texas). Ook kwam Luc Jeurissen van de Universiteit van Tilburg ons het een en ander vertellen over de Amerikaanse politieke geschiedenis en de typen presidenten die er door de jaren heen zijn geweest. En, op donderdag 20 oktober nemen wij een eigen talkshow op over de verkiezingen in de studio van Jeroen Pauw. Hoe gaaf is dat! Verder staan er de komende weken nog een aantal interessante gastcolleges op de planning van o.a. Koen Petersen, auteur ‘Einddoel Witte Huis’, en Meline Arakelian, coördinator Noord-Amerika – MinBuZa.

In Nederland is het programma goed gevuld, maar wat als we in Amerika zijn? Iedereen is nog druk bezig met het plannen van lezingen, vastleggen van bezoeken en regelen van interviews bij organisaties voor zowel Washington als New York. Ook dit beloofd een mooi en druk programma te worden. We ontmoeten onder meer Michiel Vos, bezoeken American Enterprise Institute (de conservatieve Amerikaanse denktank waar Ayaan Hirsi Ali werkt), lopen mee bij een ochtendmeeting van Washington Post en gaan in gesprek met een online strateeg van Hillary Clinton. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Het Honors Program houdt naast het plannen en voorbereiden van de reis ook extra lessen in. Zo volgen wij American History en American Politics om up-to-date te blijven. Dit terwijl de lat voor de andere projecten geen cm lager wordt gelegd. Maar hé, we hebben er tenslotte zelf voor gekozen. Het betekent hard werken, maar het is een kans die we niet aan ons voorbij konden laten gaan!

Blijf op de hoogte van ons avontuur én de zenuwslopende verkiezingsstrijd via onze blog, Facebook, Instagram & Snapchat!

Wil je weten wie er allemaal meedoen aan het Honors Program, bezoek dan echt vooral even ons eigen blog. Je treft er alle informatie over de verkiezingen en deelnemers aan het Honors Program USA blog

Groetjes Sanne

Deelnemers CO Honors Programme (FEHT)

Deelnemers CO Honors Programme (FEHT)

 

FavoriteLoadingVind ik leuk