In de nieuwsbrief over de ‘Toekomst van Onderwijs’ staat het vinden van oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen centraal. In deze wekelijkse nieuwsbrief zijn de (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van ‘Professional Development’ en ‘Higher Education’ bijeen gebracht, in één enkele lijst met onderwerpen die je niet had willen missen. Abonneer je snel, dan mis je niets! Het abonnement op deze Engelstalige nieuwsbrief is gratis en je kan het makkelijk opzeggen.

Nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs

In de nieuwsbrief van deze week richten we ons op hybride leeromgevingen voor omscholing van werknemers (met werkervaring) en nieuwe medewerkers (zonder werkervaring). We zijn ervan overtuigd dat werknemers niet alleen gedurende hun hele carrière willen leren, maar dat ze ook moeten worden opgeleid en nieuwe vaardigheden moeten leren.

In #5 van ‘Toekomst van Onderwijs‘ nieuwsbrief vind je onderstaande onderwerpen met concrete tips en adviezen op verschillende gebieden, zoals:

  • Dublin City University (DCU) heeft aangekondigd dat de universiteit een hybride benadering van lesgeven en leren kiest
  • Mississippi State University (MSU) biedt cursussen voor professionele ontwikkeling gratis online aan
  • Udacity: helpt bij het verbeteren van je carrière met online cursussen in o.a.: programmeren, data science, kunstmatige intelligentie, digitale marketing.
  • W3Schools biedt online Web Tutorials voor HTML, CSS, JavaScript, JSON, PHP, Python, AngularJS, React.js, SQL, Bootstrap, Sass, Node.js, jQuery, XQuery, AJAX, XML, Raspberry Pi, C++, C# en Java.

Onderwijs en bijscholing centraal
Elke week verzamelen we de ontwikkelingen op het gebied van professionele ontwikkeling en hoger onderwijs, in een enkele lijst met dingen die je niet had mogen missen.

Optimaliseer je eigen werkprocessen
We hebben ook software verzameld met concrete tips en adviezen die jouw professionele leven gemakkelijker zullen maken.

Jouw nieuws telt ook
Heb jij een bijdrage voor een van de eerstvolgende nieuwsbrieven over de Toekomst van Onderwijs? Neem dan contact op met Ronald Scheer. Vanaf editie 6 worden ook Nederlandstalige nieuwsberichten opgenomen.

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
De link naar #5 nieuwsbrief ‘Future of Education‘. Daarin vind je de links naar bovengenoemde onderwerpen en alle bijbehorende artikelen. Werkt de link niet? Kopieer dan volgende url:

https://www.getrevue.co/profile/futureofeducation/issues/future-of-education-issue-5-high-quality-educational-content-for-trainers-and-educators-244873

Dat is het voor deze week! We hopen je volgende week terug te zien met meer nieuws en updates over ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’.

Fijne dag nog,
Ronald Scheer, MSc.
Redacteur Toekomst van Onderwijs Nieuwsbrief

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Ronald is parttime werkzaam als docent bij Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Binnen Engineering is hij verbonden aan het lectoraat voor Robotica & Mechatronica. Vanuit het lectoraat is hij betrokken bij de minor Adaptive Robotics. Tevens is coach van het succesvolle studenten team 'Robohub Eindhoven'. Ronald is bovendien coach van studententeam 'Team Rembrandts 4481'. Dit team werd in 2019 wereldkampioen in de wereldwijde First Robotics Competitie. Bovendien is Ronald gespreksleider van podcast series over het snijvlak tussen Onderwijs, Techniek & Innovatie. Alle afleveringen zijn te vinden op alle bekende kanalen, zoals Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald de podcast serie 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit genoemde onderwerp maakt Ronald niet alleen een podcast serie, maar ook een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij ook regelmatig lezingen en treedt hij op als dagvoorzitter op beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. De podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden geproduceerd en gepubliceerd op persoonlijke titel.