In de nieuwsbrief over de ‘Toekomst van Onderwijs’ staat het vinden van oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt van morgen centraal. In deze wekelijkse nieuwsbrief zijn de (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van ‘Professional Development’ en ‘Higher Education’ bijeen gebracht, in één enkele lijst met onderwerpen die je niet had willen missen. Abonneer je snel, dan mis je niets! Het abonnement op deze Engelstalige nieuwsbrief is gratis en je kan het makkelijk opzeggen.

Nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs

In de nieuwsbrief van deze week richten we ons op hybride leeromgevingen voor omscholing van werknemers (met werkervaring) en nieuwe medewerkers (zonder werkervaring). We zijn ervan overtuigd dat werknemers niet alleen gedurende hun hele carrière willen leren, maar dat ze ook moeten worden opgeleid en nieuwe vaardigheden moeten leren.

In #5 van ‘Toekomst van Onderwijs‘ nieuwsbrief vind je onderstaande onderwerpen met concrete tips en adviezen op verschillende gebieden, zoals:

  • Dublin City University (DCU) heeft aangekondigd dat de universiteit een hybride benadering van lesgeven en leren kiest
  • Mississippi State University (MSU) biedt cursussen voor professionele ontwikkeling gratis online aan
  • Udacity: helpt bij het verbeteren van je carrière met online cursussen in o.a.: programmeren, data science, kunstmatige intelligentie, digitale marketing.
  • W3Schools biedt online Web Tutorials voor HTML, CSS, JavaScript, JSON, PHP, Python, AngularJS, React.js, SQL, Bootstrap, Sass, Node.js, jQuery, XQuery, AJAX, XML, Raspberry Pi, C++, C# en Java.

Onderwijs en bijscholing centraal
Elke week verzamelen we de ontwikkelingen op het gebied van professionele ontwikkeling en hoger onderwijs, in een enkele lijst met dingen die je niet had mogen missen.

Optimaliseer je eigen werkprocessen
We hebben ook software verzameld met concrete tips en adviezen die jouw professionele leven gemakkelijker zullen maken.

Jouw nieuws telt ook
Heb jij een bijdrage voor een van de eerstvolgende nieuwsbrieven over de Toekomst van Onderwijs? Neem dan contact op met Ronald Scheer. Vanaf editie 6 worden ook Nederlandstalige nieuwsberichten opgenomen.

Direct naar de nieuwsbrief Toekomst van Onderwijs
De link naar #5 nieuwsbrief ‘Future of Education‘. Daarin vind je de links naar bovengenoemde onderwerpen en alle bijbehorende artikelen. Werkt de link niet? Kopieer dan volgende url:

https://www.getrevue.co/profile/futureofeducation/issues/future-of-education-issue-5-high-quality-educational-content-for-trainers-and-educators-244873

Dat is het voor deze week! We hopen je volgende week terug te zien met meer nieuws en updates over ‘Professional Development’ & ‘Higher Education’.

Fijne dag nog,
Ronald Scheer, MSc.
Redacteur Toekomst van Onderwijs Nieuwsbrief

FavoriteLoadingVind ik leuk

Over Ronald Scheer

Alle artikelen op Fontysblogt.nl worden door Ronald gemaakt en gepubliceerd op persoonlijke titel. Ook de podcast series 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs' worden gepubliceerd op persoonlijke titel. Ronald werkt binnen Fontys Engineering bij het Lectoraat voor Robotica & Mechatronica in Eindhoven. Hij is coach van twee succesvolle studententeams op het gebied van robotica, nl: 'Team Rembrandts 4481' en 'Robohub Eindhoven'. Team Rembrandts werd in 2019 wereldkampioen in de First Robotics Competitie. Daarnaast is Ronald showhost van enkele succesvolle podcast series, zoals: 'Wij zijn Fontys' en 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Alle afleveringen zijn te vinden op Spotify en iTunes. Naast zijn werk bij Fontys publiceert Ronald over 'De Toekomst van Onderwijs: Oplossingen voor een veranderende arbeidsmarkt'. Over dit onderwerp maakt Ronald een podcast serie en een nieuwsbrief. In dat kader geeft hij regelmatig online lezingen en treedt hij op als online dagvoorzitter op online beurzen & online conferenties. Ronald Scheer is afgestudeerd aan de faculteit der Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente.